Världsmästaren segrare direkt i premiären

Natten till söndag stod Trollhättans trefaldiga världsmästare Emil Johansson som segrare direkt i säsongsöppningen. Guldet var 23-åringens tionde seger i världscupen.
– Jag är så glad över att lyckats länka ihop detta, skriver slopestylestjärnan på sin Instagram.

ANNONS
|

I november förra året stod Emil Johansson som världsmästare för tredje året i rad, blott en månad efter kraschen som slog Trollhättans slopestylestjärna medvetslös. Fyra månader efter VM-guldet är en ny säsong igång och direkt fick 23-åringen från Trollhättan kliva högst upp på pallen.

Världscupen, Crankworx World Tour, inledde säsongen i Rotorua på Nya Zeeland. Då ställde Johansson ner, vad som beskrivs som hans kanske mest tekniska åk någonsin.

– Otroligt! utbrast två lyriska kommentatorer när Johansson gick i mål och fortsatte med att hytta svensken i sändningen.

– Det är precis som alla Emil Johansson-åk, just som han landar sitt sista trick kan jag inte låta bli att tänka på hela åket med dessa trix och hur väl han utför dem.

ANNONS

Inte bara kommentatorerna var lyriska efteråt. Johansson själv slängde ifrån sig cykeln efter att ha landat sista hoppet helt perfekt och knöt nävarna i en segergest.

Där efter blev det en nervös väntan för Trollhättesonen som fick invänta poängen från Dawid Godzieks andra åk innan det stod klart att han, inför sitt sista åk, var klar vinnare. Med blott 0,25 poäng var segern Johanssons.

Dawid Godziek från Polen slutade tvåa och britten Tom Isted tog tredjeplatsen.

– Jag är så glad över att lyckats länka ihop detta! Det är grymt kört av alla idag! Jag är så glad över att vinna idag, det här är min fjärde vinst på raken här i Rotorua och mitt tionde Crankworx-guld! skriver slopestylestjärnan på sin Instagram efter vinsten.

ANNONS