Alliansloppet direktsänds av TV4 även 2022.
Alliansloppet direktsänds av TV4 även 2022. Bild: Andreas Olsson

Utökade direktsändningar från Trollhättan Action Week

Intresset för Action Week fortsätter växa. Nu har TV4 köpt upp rättigheterna även för 2022 och kommer direktsända från Trollhättan i totalt nio timmar.
– Det känns fantastiskt säger Baptiste Noel, eventansvarig på Trollhättan Action Week.

ANNONS
|

Alldeles nyligen blev det offentligt att rullskidloppen under Trollhättan Action Week kommer att bli den sista deltävlingen av en helt ny tour som lanserats av Svenska Skidförbundet. Något som spås kunna öka attraktiviteten för elitåkarna att komma till Trollhättan ytterligare.

LÄS MER:Efter landslagsåkarnas önskan – Action Week blir del av ny rullskidcup

Nu står det också klart att Action Weeks attraktivitet även ökar bland TV-bolag.

TV4 har sänt direkt från Trollhättan under veckans avslutning tidigare år och det är också kanalen som köpt upp sändningsrättigheterna för 2022, vilket gör att loppen kommer kunna ses på TV4 Play och på C More.

Dessutom utökar man sina sändningar som kommer att vara i totalt nio timmar, vilket är 90 minuter längre än i fjol.

ANNONS

– Alliansloppet innehåller många världsnamn som tävlar, både från Sverige och andra nationer. Vi såg redan i fjol att intresset för tävlingarna är stort och rivaliteten som finns, inte minst mellan Sverige och Norge, gör tävlingarna extra spännande, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More i ett pressmeddelande.

”Spännande tävlingsdagar”

Rullskidloppen under Action Week kommer även det här året att locka världsåkare från flera nationer och Baptiste Noel som är eventansvarig för Trollhättan Action Week är såklart glad över att det kommer direktsändas från loppen i ännu större utsträckning.

– Det känns fantastiskt att fortsätta stärka samarbetet med TV4. Vi ser fram emot att erbjuda det svenska folket spännande tävlingsdagar med de bästa atleterna, säger Baptiste Noel.

Rullskidloppen under Trollhättan Action Week kommer att köras 26-28 augusti.

ANNONS