TTELA:s bandysatsning fortsätter: Bandyhörnan drar igång med ny säsong

Ett lag som kämpar för sin plats i eliten – och ett som är på väg att utmana de allra bästa. TTELA fortsätter storsatsa på IFK Vänersborg och Gripen Trollhättan. Nu drar andra säsongen av Bandyhörnan igång.
– Äntligen, säger Adam Andersson, programledare för podden.

ANNONS
|

Lyssna på första avsnittet:

Klicka här för att komma till Spotify.

Inför bandysäsongen 2023/24 lanserade TTELA sin bandypodd Bandyhörnan, med reportrarna Ulf Thuresson och Adam Andersson i spetsen under 24 avsnitt. Podcasten blev snabbt populär – och nu är väntan över: Bandyhörnan är tillbaka.

Tisdag första oktober släpps första avsnittet av säsong två – och sen rullar det på, vecka efter vecka.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att det är så många som lyssnat på oss och gjort att vi kan fortsätta med det här. Jag är själv en flitig podd-lyssnare och tycker det är en väldigt bra plats för att kunna dyka in i saker på både lättsamma och lite djupare sätt. Det ska bli grymt kul att fortsätta utveckla Bandyhörnan, säger Adam Andersson.

ANNONS

Mycket på spel för IFK och Gripen

Mycket står på spel både för IFK Vänersborg och för Gripen Trollhättan i år. IFK Vänersborg hade som bekant en dramatisk förra säsong, när de först åkte ur elitserien för första gången på 38 år – och sedan fick en gratisplats i serien igen när Motala drog sig ur.

Derbyrivalen Gripen Trollhättan har i sin tur allt mer etablerat sig som en stabil faktor i elitserien – något som kan komma att bli ännu tydligare under kommande säsong.

– Vi kan förvänta oss ett Gripen som definitivt kommer ta en plats bland topp sex, och närma sig Villa och Västerås. För IFK:s del handlar det enbart om att klara ett nytt kontrakt. Nya tränarduon Robert och Alexander Mayborn är kanske seriens mest spännande, säger Ulf Thuresson, som bevakat bandy i 40 år.

Ulf Thuresson och Adam Andersson kommer i minsta detalj gå igenom både IFK Vänersborg och Gripen Trollhättan, och även bjuda in gäster till podcasten under säsongen.

– Det känns underbart att säsongen äntligen är igång, och jag hoppas verkligen lyssnarna hänger med oss ännu ett år. Alex och Sigge, Filip och Fredrik – släng er i väggen. Den enda podduon att räkna med är tillbaka, säger Lovisa Meijer, som producerar Bandyhörnan.

ANNONS

Intensiv bandybevakning väntar

Gripen Trollhättan spelar sin första match 25 oktober, mot IK Sirius hemma i Slättbergshallen. IFK Vänersborg gör premiär i Arena Vänersborg dagen efter, 26 oktober, mot förra årets finallag Västerås SK.

Förutom Bandyhörnan blir det självklart matchbevakning, liverapportering och vassa vinklar att ta del av på TTELA under hela bandysäsongen.

– Min bild av bandypubliken är att de verkligen brinner för både sin sport och människorna som utövar den. Så självklart ska vi göra vårt yttersta för att skildra vad som händer såväl på som utanför planen, säger Adam Andersson.

Bandyhörnan finns att lyssna på hos Spotify och i andra poddappar.

LÄS MER:Hedqvists mardröm: ”Det sämsta som kunde hända”

ANNONS