Trollhättan startar badmintongymnasium i höst.
Trollhättan startar badmintongymnasium i höst.

Trollhättan får badmintongymnasium

I höst startar ett badmintongymnasium i Trollhättan. Det gillas av Hasse Persson. – Nu kan vi behålla våra duktigaste spelare, säger ordföranden för Trollhättans BF.

ANNONS
|

I Sverige finns fyra badmintongymnasier med regionalt intag: Göteborg, Jönköping, Uppsala och Gotland.

Kvartetten blir nu en kvintett eftersom den får en femte utbildningsplats här.

Initiativtagare är Trollhättans badmintonförening (TBF) som tillsammans med Magnus Åbergsgymnasiet och Nils Ericsonssgymnasiet från och med höstterminen kan erbjuda racketsporten på schemat.

Behålla talangerna

Enligt TBF är ambitionen att hålla kvar talangerna i området.

– Tidigare har inte våra duktigaste spelare kunnat utvecklas mer i Trollhättan, utan det närmaste badmintongymnasiet har varit i Göteborg, säger ordförande Hasse Persson.

Fullt utbyggd har utbildningen fått tolv platser, alltså fyra elever per år. Till den första utbildningen i höst har fem elever tagits in, samtliga är medlemmar i TBF. Trots att den har statusen regionalt gymnasium består den första årskullen alltså bara av lokala talanger.

ANNONS

Men:

– På sikt är det intressant om vi kan ta hand om talanger från exempelvis Dalsland, Skaraborg och Bohuslän, säger Hasse Persson.

U17-SM

En annan positiv nyhet för klubben är att man får arrangera SM för U17 2013.

– Det är första gången som vi arrangerar SM, så för oss är det stort.

Han tror att man har tilldelats mästerskapet eftersom föreningen varit framgångsrik på ungdomssidan.

– Och det här är någonting för dem som börjar badmintongymnasiet till hösten, där finns det potentiella medaljkandidater, säger han förhoppningsfullt.

ANNONS