Musik och löparfest när Klassjoggen var tillbaka

På onsdagsmorgonen var Drottningtorget fyllt av ungdomar som skulle delta i årets löparfest. Ackompanjerade av livemusik och med idrottsstjärnbesök gav de sig ut på den drygt två kilometer långa löpturen.

ANNONS

När fjärdeklassarna anländer till Drottningtorget spelas redan livemusik på högsta volym. Det är Magnus Åbergsgymnasiets estetklasselever som står för underhållningen. Bland annat bjuds eleverna på Fleetwood Macs ”Go Your Own Way”.

Ellie, Nathalie och Felicia går i fjärde klass på Paradisskolan. De ser framemot att få springa loppet.

– Det ska bli kul. Jag gillar att springa, säger Nathalie.

Tjejerna är inte enbart laddade för att springa loppet. De tre kompisarna tror också på framgång i detsamma.

– Jag tror det kommer gå bra, säger Felicia.

Proffsboxaren skickade med vädjande ord

Efter att livebandet klivit av scen är det dags för nästa överraskning för eleverna. Då välkomnas proffsboxaren Marianne Ahlborg upp på scenen. Trollhätteprofilen fick på scen berätta lite om sig själv och skicka med ett par vädjande ord till eleverna.

ANNONS

– Lova mig att ni inte bara sitter hemma och spelar spel utan går ut och rör på er, säger hon.

Hon passade även på att ge ytterligare ett tips när det gäller träning och idrott.

– Våga testa nya saker och nya idrotter! Jag spelade länge fotboll, men det var när jag vågade prova boxning som jag hittade rätt, berättar Marianne Ahlborg.

Efter de stärkande orden genomfördes en kort uppvärmning innan det var dags för fjärdeklassarna att ge sig av ut mot Spikön. Fjärdeklassarna, idag iklädda rosa tröjor satte fart och färgade hela vägen rosa.

Bjöds på trumpetmusik längs spåret

Efter fjärdeklassarnas start följde samma procedur för övriga årskullar med 20 minuters mellanrum. Längs löparspåret fanns funktionärer som skulle visa löparna rätt samt en vattenstation mitt på Spikön.

När eleverna kommit över på fastlandet igen möttes de av ytterligare en musikalisk upplevelse. I gräset stod en Emma Bengtsson från Svenska kyrkan och spelade trumpet. I repertoaren fanns främst låten ”We Are All the Winners” från 1993 års upplaga av Melodifestivalen.

Khaled, Mohammed och Luka går alla i sjunde klass. När de närmar sig mål har deras joggande övergått i gång.

– Man blir riktigt trött av att springa, säger Khaled innan han börjar springa igen för att ta spjärn mot mål.

ANNONS

Målgången belägen precis som starten på Drottningtorget kantades av funktionärer som delade ut frukt och vatten. Till tonerna av bland annat Håkan Hellströms gamla dänga ”Kom igen Lena” kunde förmiddagen inte beskrivas som annat än en riktig musik- och löparfest.

ANNONS