Mattias Bryntesson snabbast av motionärerna i år igen

Han har åkt Alliansloppet många gånger förr, men i år kändes den 48 kilometer långa banan betydligt längre än tidigare.
Trots det var Trollhätteåkaren Mattias Bryntesson snabbast av motionärerna den här gången också.
– Det är alltid kul att vara först. Det märks att vi är många fler åkare i år, säger Bryntesson.

ANNONS
|

Trollhättans SOK:s Mattias Bryntesson vann motionsklassen över 48 kilometer i Alliansloppet även 2022. Då var planen från början att ställa sig på startlinjen ihop med eliten, men förberedelserna blev inte optimala och han fick istället åka som motionär.

Historien kom att upprepa sig 2023.

– Uppladdningen blev inte så bra. Jag har tränat lite för dåligt så då får jag nöja mig med att åka här istället för elitloppet. Det är alltid kul att komma först, men man vill ju hellre vara med i det andra även om man inte vinner. Saker och ting händer och man börjar bli gammal så kroppen håller inte riktigt för att träna så mycket längre. Då får man åka i gubbklassen istället, säger Mattias Bryntesson.

ANNONS

Det var Bryntesson och Anders Sörensson från Munkedals SCK som följdes åt genom loppet i en ensam tätduo. Så blev det hela vägen in till slutdelen av det tredje varvet där Trollhätteåkaren helt enkelt var för stark.

Att de bara var de två som åkte ihop och att tätklungan inte blev större tror Bryntesson var fördelaktigt med tanke på det regniga vädret. Det var inte enkelt att åka Alliansloppet i år.

– Det kändes längre än det brukar vara och det var väldigt blött på slutet. Det blev lite halkigt, så det var skönt att vi bara var två så det blir lättare att hålla koll på varandra. Man ser lite sämre och det är halkigare i alla kurvor när det är så här blött, säger Bryntesson.

Han varnar också för att det kan komma att bli en del incidenter när eliten tävlar.

– Det finns nog risk för det eftersom de är så många när de kommer, säger Bryntesson.

Åkt 2 500 mil

Uppslutningen till Alliansloppet har varit riktigt bra det här året och det märktes även ute på banan. Som Trollhätteåkare uppskattar Mattias Bryntesson hur populärt loppet är bland både elit och motionärer.

– Det märks att det är många fler i år jämfört med förra året. Sedan är det såklart lite synd med vädret, men det kan man inte göra någonting åt, säger Mattias Bryntesson.

ANNONS

Någon som verkligen lagt ned träningstimmarna inför Alliansloppets motionsklass var Ulf Gyllensten från Halmstad. De senaste fem åren har det blivit otroliga 2 500 mil.

– Jag kör natt och morgon. Jag är idrottsman och har brottats förut så det här är ett perfekt sätt att hålla i gång, säger Gyllensten.

Han erkände trots allt att det var lite nervöst att ställa sig på startlinjen.

– Ja, i och med att jag blir äldre och äldre så får jag sådan ångest, säger Ulf Gyllensten.

Alliansloppet motion 2023

48 kilometer:

1. Mattias Bryntesson, Trollhättans SOK, 1:54:31.

2. Anders Sörensson, Munkedals SCK, 1:54:54.

3. Tomas Johansson, Elmhults Sport Club, 2:00:06.

32 kilometer:

1. Tommy Lahdenperä, Åre LSK, 1:25:07.

2. Marcal Gabarro Graset, Spanien, 1:25:23.

3. Anders Byström, Trollhättans SOK, 1:25:48.

16 kilometer:

1. Pau Molins, Spanien, 40:49.

2. Efraimsson, Malungs IF, 41:28.

3. Manuel Rullan Estarelles, 42:14.

ANNONS