Linnéa Säreborn, Maria Sundin och målvakten Hanna Eriksson jublar i kapp sedan Sävehof precis vunnit finalen i damjuniorklassen mot Lugi. Linnéa kommer från Vänersborg och har HK Brätte som moderklubb.
Linnéa Säreborn, Maria Sundin och målvakten Hanna Eriksson jublar i kapp sedan Sävehof precis vunnit finalen i damjuniorklassen mot Lugi. Linnéa kommer från Vänersborg och har HK Brätte som moderklubb.

Linnéas gäng tog SM-guld

Vänersborgstjejen Linnéa Säre-born kan numera titulera sig svensk mästare. Hennes IK Sävehof gick nämligen hela vägen i helgens finalspel. – Skönt att vi till slut fick utdelning på allt slit vi lagt ner, säger hon.

ANNONS
|

Det här med USM har annars inte varit IK Sävehofs grej de senaste åren. I alla fall inte för Linnéa Säreborns lag, som med all rätt fått bära ett tungt favoritskap. Framgångarna har dock uteblivit:

2013: Femma.

2014: Femma.

– Vi har inte fått utdelning tidigare, konstaterar Linnéa Säreborn, från Vänersborg och med HK Brätte som moderklubb.

2015 skulle dock komma att bli något av ett välkommet trendbrott. I damjuniorklassen har laget klarat av steg för steg, innan det i helgen var dags för finalspelet, som avgjordes fredag-söndag i Jönköping.

I gruppspelet gick Sävehof helt rent – segrar över Lugi HF, Spårvägen HF och BK Heid – vilket tog Säreborn och hennes kamrater till semifinal, där Önnereds HK väntade.

ANNONS

– Målsnålt, men en bra match. Bra försvarsspel av båda lagen, säger Linnéa Säreborn om det möte som slutade 15-11 till Sävehofs favör.

I finalen väntade Lugi på nytt. I gruppspelet var marginalen sju bollar, men finalmatchen blev betydligt jämnare. Linnéa Säreborn, som spelar högernia, och Tess Krönell såg till att sätta Sävehof i förarsätet genom ett par snabba mål i matchinledningen.

– Lugi matchade inte sina stjärnspelare fullt ut i gruppspelet, men väl i finalen. Så vi ville visa dem att det inte spelade någon roll vilka spelare de hade på banan.

I slutet av matchen hade Sävehof ledningen med 17-15, vilket i slutsekunderna blev 17-16. Närmare än så kom aldrig Lugi, och Sävehof blev därmed svenska mästare.

– Vi gör väl kanske en av våra svagare matcher om man ser till hela helgen, men vi hade en väldigt bra defensiv, vilket vi hade i alla matcherna, säger Linnéa Säreborn som efter slutsignalen firade guldet rejält tillsammans med sina lagkamrater.

– Vi har kämpat länge för det här. Vi blir seniorer nästa säsong, så detta var det sista vi gjorde ihop.

Någon fortsättning i Sävehof över nästa säsong kommer det inte att bli för Linnéa Säreborns del. Däremot har hon kontakt med ett flertal andra klubbar. Nivån det handlar om är allsvenskan och elitserien.

ANNONS
ANNONS