Josefine knappt slagen i Tibro

Tibrotrippeln, som under flera år bedömts vara en av Sveriges bäst arrangerade orienteringstävling, avgjordes under helgen i Hönsa och Fagersanna öster om Tibro. Det gjordes över 2 000 starter på de tre etapperna med nattorientering samt lång- och medeldistans.

ANNONS
|

Terrängen, på norra delen av Hökensås, är kuperad och sönderskuren av grusåsar med många gropar och små höjder.

Framkomligheten varierar mellan öppen och löpvänlig tallmo till svårframkomliga områden med stenblock och ris på marken.

Josefine Kristiansson, Trollhättans SOK:s lovande juniorlöpare, valde medeldistansen i Tibro och avstod SM i ultralångdistans.

– Jag gillar inte gemensam start då det oftast blir mycket klunglöpning. Om det på SM hade varit individuell start hade jag sannolikt deltagit, reflekterar Josefine.

I stället blev det en snabblöpt medeldistansbana på 3,9 km med 14 kontroller. Josefine tog tidigt ledningen, men gjorde två misstag och tappade närmare en minut till Vilma Blennow från Falköpings AIK-OK.

ANNONS

Vid sista kontrollen skiljde bara en sekund mellan tätduon, men Vilma var två sekunder snabbare på det 150 meter långa upploppet och tog hem segern.

Josefine är rankad som landets åttonde bästa D20-löpare och fokuserar nu på årets första elitmönstring Silva League om två veckor. Tävlingen avgörs i hård och kuperad Dalslandsterräng med målet beläget vid badplatsen i Fengersfors.

ANNONS