Jerker fyra inför avslutningen

Jerker Axelsson och Mattias Andersson imponerar stort i Rally Sweden. – Det har gått över förväntan och vi ska ladda ännu mer under lördagen, säger Jerker.

ANNONS
|

Fredagens tre sträckor gick bra för SMK-ekipaget. På den andra slog de till med en kanontid.

– Den kändes riktigt bra och det gick fort.

De hade en tid som matchade Mats Jonsson som tävlar i den trimmade klassen.

Tredje sträckan var snabb.

– Då går däcken varma och dubben viker sig. I slutet av sträckan hade vi ingen bra styrning och man blir lite feg när man inte vet hur det blir när man styr.

Jerker Axelsson ligger på en fin fjärdeplats i klassen Otrimmat 4 WD.

Men det blir svårt att bli bättre.

De tre förarna framför dem, P-G Andersson, Patrik Sandell och Patrik Flodin, kör både i VM och SM. Det innebär att de har bilar som är klassade för VM och detger dem klara fördelar. De får även räkna in sina sträcktider i SM och blir svåra att rå på.

ANNONS

Under lördagen blir det tre sträckor och en sprint innan man går i mål vid tretiden.

– Det startar med sträckan Vargåsen och det är min favoritsträcka. Den innehåller allt och jag känner det som den optimala rallysträckan.

Det här är SMK-duons första Svenska rally och det har ju varit en tävling Jerker längtat efter att köra.

Hur känns det så här långt?

– Det är roligare än jag trodde. Det är sån stämning runt om på sträckorna. Det är tjockt med folk över allt i skogen med svenska, norska och finska flaggor och de har målat med svenska färger i snön utmed sträckorna. När vi kommer så springer folk fram och hejar på, och visst blir man påverkad och tar i ännu mer.

ANNONS