Linus Öberg lämnar Frölunda – uppges vara nära ny SHL-klubb

Vänersborgaren Linus Öberg skrev på ett treårskontrakt med Frölunda HC inför den här säsongen – men kommer inte fullborda kontraktet.
23-åringen lämnar klubben och är dessutom nära att istället ansluta till SHL-konkurrenten Malmö, enligt Expressen.

ANNONS
|

Det var efter en längre sejour i Örebro som Linus Öberg värvades till Göteborg och Frölunda inför den gångna säsongen.

Forwarden skrev på ett treårskontrakt med klubben med stora förhoppningar.

För lagets del blev det också en förhållandevis fin säsong till slut, även om Frölunda föll i den sjunde och avgörande semifinalen mot Skellefteå AIK som så småningom gick och vann SM-guldet.

Däremot gick det tyngre för Linus Öberg personligen.

Poängskörden i Frölundatröjan blev inte vad han hoppats på och ju längre säsongen gick desto färre spelminuter blev det också för vänersborgaren.

I en intervju med Göteborgs-Posten från i början av februari berättade han också om kapaciteten han inte lyckats få ut till max.

ANNONS

– Det är inte den bästa säsongen, så sett. Det tycker varken jag eller någon annan. Jag vill ju producera, jag vill hjälpa laget. Och det har jag ju i alla fall tidigare gjort genom mitt målskytte. Men här fungerar det inte som det ska – och det är klart att det är frustrerande. Det ska jag inte säga nåt annat om, sa Linus Öberg till GP då.

Nu kommer dessutom uppgifter om att Linus Öbergs treåriga avtal med Frölunda kommer att brytas redan efter den säsong som just passerat.

Det är Expressen som skriver att Öberg lämnar Göteborg och istället är högaktuell för spel med SHL-konkurrenten Malmö där han enligt tidningen är tänkt att få en av lagets stora offensiva roller.

Expressen skriver också att Linus Öberg förväntas presenteras av Malmö inom en snar framtid.

Malmö Redhawks slutade på en tolfteplats i SHL den gångna säsongen.

Kort efter att Expressens uppgifter publicerats har också Frölunda gått ut och bekräftat att Linus Öberg lämnar klubben redan nu.

– Det är inget vi strävat efter, men vi tror det här är en bra lösning för båda parter. Linus är en bra kille och duktig hockeyspelare, vi önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens kanaler.

ANNONS
ANNONS