Målvakt i 105 minuter och utespelare i 15, Alexander Karlsson hade en händelserik tisdagskväll när VIF avancerade i Svenska cupen. Bild: Ted Malm

VIF vidare efter stor dramatik

Vänersborgs IF är vidare i Svenska cupen men det krävdes en högdramatisk match över 120 minuter innan VIF stod som segrare.
– Det är otroligt, vi vinner med Alexander Karlsson som utespelare, sa VIF-tränaren Andy Kilner och garvade belåtet.

|

VIF-tränaren valde som väntat att rotera i startelvan men garanterat mer än planerat.

Till en början var det bara tre spelare kvar från startelvan från i lördags (1-0 mot Åtvidaberg) men det blev fler under matchens gång.

Och när det var dags för den andra förlängningskvarten ett högst oväntat byte när Miljan Nacic inte kunde spela mer, och målvakts-reserven Sebastian Ekholm var den ende tillgänglige på bänken.

Lösningen?

Ekholm tog plats mellan stolparna och Alexander Karlsson blev utespelare.

Målvakts-Karlsson var dessutom hyggligt nära att bli målskytt, men fick istället frisparken emot sig.

– Men han hade nog inte gjort mål ändå, det hade i alla fall inte jag gjort, sa pappa Örjan Karlsson, som representerat VIF han också, och skrattade gott han också.

Matchen i övrigt då?

Intensivt, tufft och ibland över gränsen.

Dessutom med en smakstart för VIF när Andrew Palumbo stötte in ledningsmålet redan efter fem minuter sedan ett långt inkast från Albinot Rexhepi - hans första match från start i VIF-tröjan - ställt till oreda i Ahlafors-försvaret.

Tråkigt nog för Palumbo blev det bara spel i 30 minuter, sedan drog han höger baksida.

Så dags hade hemmalaget kvitterat till 1-1, och med mindre än kvarten kvar av ordinarie speltid tog Ahlafors dessutom ledningen.

Den blev dock inte långvarig, och Marwin Leidewalls nickmål tog matchen till förlängning.

– Skönt att få göra mål direkt, sa Marwin, tillbaka i laget efter en knäskada som hållit honom utanför laget i flera veckor.

Och Leidewall var inte färdig, i matchens absoluta slutsekunder fastställde han slutresultatet till 4-2.

– En tuff match men vi förtjänade att vinna, vi är mentalt starka, sa tvåmålsskytten.

VIF:s fjärde mål gjordes förstås av Engjell Ramadani, han som aldrig lämnar planen mållös numera.

Nu var det ett vackert frisparksmål som gav VIF ledningen med 3-2.

Segern betyder att Vänersborg är klart för andra omgången, och kan där få möta lag från både allsvenskan och superettan.

Svenska cupen, omgång 1

Ahlafors-Vänersborgs IF 2-4 (2-2 vid full tid)

Målen: 0-1 (5) Andrew Palumbo, 1-1 (12) Chiso Chidi, 2-1 (78) Jesper Zetterlund, 2-2 (78) Marwin Leidewall, 2-3 (111) Engjell Ramadani, 2-4 (120) Marwin Leidewall.