Hussein Carneil har drabbats av en långtidsskada och blir borta från fotbollen fram till augusti, enligt IFK Göteborg.
Hussein Carneil har drabbats av en långtidsskada och blir borta från fotbollen fram till augusti, enligt IFK Göteborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Trollhättetalangen Hussein Carneil långtidsskadad

Det kommunicerades först som en ”känning”, men Hussein Carneil har trots allt hållits undan IFK Göteborgs laguppställningen i drygt en månad – och längre blir det.
Nu meddelar den allsvenska storklubben att jättetalangen från Trollhättan missar ytterligare 12-16 veckor.

ANNONS
|

Han tillhör en av landets mest lovande spelare och till den här säsongen hoppades Trollhättefostrade Hussein Carneil på att ta ytterligare steg mot sin stora dröm.

– Jag började ju spela fotboll för att jag ville spela i de största klubbarna. Det är självklart att Europa är ett mål, men speltiden i min ålder är väldigt viktig och just nu får jag spela i IFK Göteborg. Det gäller att hela tiden överväga vad som är bäst för min utveckling. Vi får helt enkelt se vad som sker i framtiden. Bollen är rund och allt kan hända, sa Hussein Carneil i en lång intervju med TTELA i början av februari.

ANNONS

Nu har Carneil däremot drabbats av ett tungt slag i sin fotbollsresa.

Tillbaka i augusti

Efter IFK Göteborgs andra omgång i allsvenskan, där det blev förlust mot Kalmar, har Hussein Carneil nämligen hållits utanför planen med en okänd skada. En skada som nu visar sig vara tämligen omfattande.

Under måndagen kommunicerade IFK Göteborg ut att jättetalangen från Trollhättan blir borta från spel under en längre period. Klubben hoppas att ha honom tillbaka till spel i augusti eftersom man räknar med en rehabiliteringsperiod på mellan 12-16 veckor.

– Vi siktar på att ha Hussein tillbaka i fullt fotbollsdeltagande i augusti, säger IFK Göteborgs fysioterapeut Fredrik Larsson till klubbens hemsida.

ANNONS