William Lundin blir ny huvudtränare för Degerfors IF.
William Lundin blir ny huvudtränare för Degerfors IF. Bild: MATHIAS BERGELD

Tidigare FCT-tränaren William Lundin lämnar IFK Göteborg

William Lundin lämnade FC Trollhättan för allsvenska IFK Göteborg till den här säsongen.
Nu står det klart att karriären går vidare från Blåvitt redan efter ett år, vilket föreningen inte hade räknat med.
Den tidigare FCT-tränaren lämnar för huvudtränaruppdraget i Degerfors IF.
– Det har varit ett extremt intensivt och utmanande år, säger William Lundin till IFK Göteborgs hemsida.

ANNONS
|

Det är minst sagt en omtumlande säsong som den tidigare FCT-tränaren William Lundin har bakom sig. Det var till i år som han klev in i rollen som ny assisterande tränare för den allsvenska storklubben IFK Göteborg – och det medförde garanterat större utmaningar än han sett framför sig.

Det tog nämligen inte speciellt lång tid innan IFK Göteborg sparkade sin huvudtränare Mikael Stahre och William Lundin fick istället kliva in som interimtränare ihop med kollegan Alexander Tengryd.

Samtidigt fick IFK Göteborg en väldigt tuff start på säsongen och hamnade tidigt i bottenträsket av allsvenskan.

Blåvitt agerade till slut och plockade in en ny huvudtränare i Jens Askou och Alexander Tengryd fick i sin tur leta sig vidare.

ANNONS

Kvar genom hela säsongen blev William Lundin.

– Var ska man börja för att beskriva det här året? Det har varit ett extremt intensivt och utmanande år, lärorikt. Jag hade såklart hoppats på bättre sportsliga resultat men jag är också stolt över att vi rodde det i hamn, säger William Lundin till IFK Göteborgs hemsida.

Lundin: ”Något alldeles speciellt”

Det var i den absolut sista omgången som IFK Göteborg till slut säkrade nytt allsvenskt kontrakt efter ett mål på tilläggstid i bortamötet med Varbergs BoIS. En match som visade sig vara William Lundins sista i Blåvitt.

Nu står det nämligen klart att Lundin lämnar IFK Göteborg för att istället bli huvudtränare för Degerfors IF. Kontraktet med klubben, som åkte ned från allsvenskan till superettan den här säsongen, sträcker sig över 2026.

– Det är en stor möjlighet för mig personligen med ett huvudtränarjobb på den här nivån. Det skulle till något alldeles speciellt för att jag ens skulle tänka tanken att lämna Blåvitt, säger William Lundin till IFK Göteborgs hemsida.

IFK Göteborg överraskade

Att William Lundin skulle lämna IFK Göteborg var trots allt ingenting som föreningen var beredda på. Det berättar tekniske direktören Ola Larsson för Göteborgs-Posten.

– För oss kom det som en överraskning. Vi har hela tiden tyckt att han varit väldigt bra. Titta på hans resa här där han började som assisterande tränare, blev interimtränare, sedan assisterande med Alexander Tengryd och sen ensam assisterande. Det är fyra olika konstellationer på ett år och han har klarat alla med bravur. Vi har inte haft några tankar på annat än att han skulle fortsätta nästa år, säger Ola Larsson till GP.

ANNONS

William Lundin var huvudtränare i FC Trollhättan mellan 2018-2022 och gjorde totalt 150 seriematcher för FCT. Det är fler än någon annan gjort i den rollen i klubbens historia.

ANNONS