Simon Hedlund gjorde ett mål och en assist när hans Elfsborg besegrade Brommapojkarna.
Simon Hedlund gjorde ett mål och en assist när hans Elfsborg besegrade Brommapojkarna. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Simon Hedlund målskytt för Elfsborg – leder nu allsvenskan

Trollhättefostrade Simon Hedlund återvände till allsvenska toppklubben IF Elfsborg inför den här hösten.
I helgen blev 30-åringen målskytt i storsegern mot Brommapojkarna – för laget som har SM-guldet i egna händer.
– Jag tycker att vi är värda att vara där uppe och slåss om det, säger Simon Hedlund till Göteborgs-Posten.

ANNONS
|

Det satt förhållandevis långt inne för guldjagande IF Elfsborg mot Brommapojkarna i helgen, men när första målet väl kom i slutskedet av den andra halvleken rullade det bara på sedan.

Slutresultatet 3–0 spikades på tilläggstid och det gjordes av Trollhättekillen Simon Hedlund med ett förflutet i både IFK Trollhättan och FC Trollhättan. Dessutom var det riktigt stiligt.

Hedlund drev upp i högt tempo på vänstersidan där han tog sig in i straffområdet, bröt sedan in centralt och tog sig förbi sin försvarare innan han chippade bollen över målvakten och in i mål.

– Jag tänkte faktiskt passa hela vägen, men sedan så kände jag att det hade varit skönt att försöka göra mål och den gick in, säger Simon Hedlund till Discovery efter matchen.

ANNONS

Har guldläge

Segern mot BP i kombination med att toppkonkurrenten Malmö förlorade mot Kalmar i samma veva gör nu att det är Simon Hedlund och IF Elfsborg som leder allsvenskan med fyra omgångar kvar och har SM-guldet i egna händer.

– Vi har bra gemenskap i laget. Vi litar på varandra och på varandras styrkor. Vi är också ett jäkligt bra kontringslag. Det kommer tillfällen och då gäller det bara att sätta dit lägena. Jag tycker att vi är värda att vara där uppe och slåss om det, men om det blir vi eller något annat lag ... det får vi se i slutändan, säger Simon Hedlund till Göteborgs-Posten.

Simon Hedlund noterades även för en assist i matchen mot Brommapojkarna.

ANNONS