Sebastian Eriksson gjorde efterlängtad comeback

På måndagskvällen fick Sebastian Eriksson, 33, äntligen göra en efterlängtad comeback i allsvenskan. I den 78:e matchminuten byttes Åsebrosonen in i IFK Göteborgs segermatch mot Sirius.
– Det betyder allt, hela världen, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

I september förra året slet Sebastian Eriksson av hälsenan när Blåvitt gästades av Halmstad BK på Ullevi. Det var bara en av flera tunga skador för den Åsebrofostrade mittfältaren under de senaste åren.

Vägen tillbaka till allsvenskan har varit lång och mentalt påfrestande för Eriksson.

Redan förra veckan var Eriksson tillbaka på fotbollsplanen. Den gången var det med IFK Göteborgs U21-lag i mötet med Varberg BoIS. Men på måndagskvällen var det alltså dags för allsvensk comeback. De tillresta Blåvittsupportrarna skanderade ”Sebb, Sebb, Sebb” när han byttes in i den 78:e minuten.

Och det var en känslosam Sebastian Eriksson efter matchen.

ANNONS

– Det betyder allt, hela världen. Jag har kämpat som in i helvete den här gången i nio långa månader och det har varit extremt tufft att ta sig tillbaka den här gången. I det skedet av min karriär. Av det jag har varit igenom i alla år har det lätt varit den tuffaste tiden och då är det ännu skönare att ta sig tillbaka, säger 33-åringen till Sportbladet.

Värt den långa väntan

I nio månader har alltså Åsebrosonen kämpat för att ta sig tillbaka till fotbollsplanen. Han har tidigare uppgett hur han tvivlat flera gånger. Men kärleken till sporten fick honom att kämpa vidare.

– Jag vill inte göra något annat. Jag har varit skadad i många rundor och den här gången tog det extra på mig att vara borta från det jag älskar och saknar och bara det jag vill göra i livet. När man väl får stå där igen och alla blåvita vill mig så väl så blir det emotionellt ibland.

IFK Göteborg vann matchen mot IK Sirius FK med 2–1.

LÄS MER:Sebastian Eriksson redo för comeback efter skadan

ANNONS