Officiellt: Admir Bajrovic klar för thailändska högstaligan

Han har ryktats till klubben efter sin succé i Grekland den gångna säsongen och nu är det helt klart.
Admir Bajrovic, med IFK Trollhättan som moderklubb, är klar för Sukothai FC i den thailändska högstaligan.
– Det ska bli ett jättespännande äventyr och en rolig utmaning, säger Bajrovic.

ANNONS
|

Det var Sportbladet som var först med uppgifterna om att Admir Bajrovic var aktuell för en flytt till Thailand. Den U-landslagsmeriterade anfallaren var på väg att ta sin karriär vidare till Asien.

LÄS MER:Efter succésäsongen – Bajrovic nära ny klubb

Nu är också övergången officiell och klar.

Sukothai FC som är nykomlingar i den thailändska högstaligan till den här säsongen har presenterat anfallaren från IFK Trollhättan.

– Det har varit på gång i några veckor där vi förhandlat fram och tillbaka. Det är inget beslut som man tar över dagen direkt, men vi kom överens och det ska bil ett jättespännande äventyr och en rolig utmaning, säger Admir Bajrovic när TTELA når honom på plats i Thailand.

ANNONS

”Svårt att ta sig in”

Det var efter ett struligt år i Rumänien och ett antal klubbyten dessförinnan som Bajrovic fick en fullträff när han nu senast spenderade säsongen i den grekiska andraligan och klubblaget Chania. Där noterade han fina 17 mål på 30 matcher och slutade tvåa i skytteligan.

Det väckte naturligtvis en hel del intresse, men till slut var Bajrovic på det klara med att det var till Thailand han ville.

– Ja, det fanns mycket intresse men ingenting som matchade det här. Det är svårt att ta sig in i ligan som utlänning eftersom lagen bara får ha tre-fyra stycken, så får man ett erbjudande så är det svårt att inte ta det, säger Bajrovic.

Vad hoppas du att kunna åstadkomma där borta?

– Det är såklart att jag personligen vill göra en lika bra säsong som i Grekland, men som lag är vi ju nykomlingar och vill nå en så bra placering som möjligt. Jag tror att om vi får ihop det kollektivt så kommer det gå bra både för laget och för mig.

Får svensk som lagkamrat

Bajrovic kliver nu direkt in i Sukothais försäsong och slipar på formen inför att allvaret sätter i gång i augusti. Förutom ett nytt lag, en ny liga och en ny världsdel finns det också ytterligare en faktor som han behöver lite tid för att anpassa sig efter.

ANNONS

Värmen.

– Det är 40 grader här nu. Det går nästan inte att springa. Första träningen kollade jag på klockan för att se hur länge det var kvar och då hade det gått tio minuter. Jag var helt slut (skratt). Men man kommer såklart att vänja sig, säger Admir Bajrovic.

IFK-produkten blir lagkamrat med ytterligare en svensk i Sukothai FC. Det handlar om Osman Sow som är fostrad i Stockholm, har representerat Hammarby i ungdomsåren och även spelat i Championship i England.

Bajrovic kontrakt med Sukothai sträcker sig över ett år.

ANNONS