Lödösebon om uppbrottet med Blåvitt: ”Snarare frustrerad än sårad”

Lödösebon Mikael Stahre är tillbaka i IFK Göteborg för att ta vidare det han en gång påbörjat. I en intervju med GP berättar nu tränaren bland annat om framtidsmålen och tidigare uppbrottet med Blåvitt.
– Det kom helt oväntat och från ingenstans, säger Stahre till Göteborgs-Posten.

ANNONS
|

När den allsvenska storklubben IFK Göteborg, trots några riktigt tunga nyförvärv som bland annat den slovakiske stjärnan Marek Hamsik, inte fått den start på säsongen som man hoppats på togs beslutet. Huvudtränaren Roland Nilsson fick lämna sitt uppdrag.

Ersättare blev ett bekant ansikte.

LÄS MER:Mikael Stahre tar över IFK Göteborg

Lödösebon Mikael Stahre fick åter kliva in på Kamratgården med det spelmässiga huvudansvaret för Blåvitt – sju år efter att han lämnade klubben senast i ett uppmärksammat uppbrott.

Stahre hade precis tagit IFK till en andraplats i allsvenskan och körde över Halmstad med 5–1 i den avslutande omgången. Den prestationen var inte tillräcklig för klubben.

”Sårad i efterhand”

I en intervju med Göteborgs-Posten berättar nu Mikael Stahre om det totalt överraskande beskedet att han skulle sparkas från sitt uppdrag.

ANNONS

– Jag var snarare frustrerad och smått arg än ledsen eller sårad. Om det hade gått dåligt eller om man legat i konflikt hade man kanske känt på sig att det skulle komma. Nu kom det helt oväntat och från ingenstans. Jag fick bara beskedet och det är klart man blev lite sårad i efterhand, men jag fick ju jobb snabbt ändå, säger Stahre till GP och fortsätter sedan:

– Jag åkte ändå härifrån med en ganska god känsla. Jag kände att jag hade gjort ett bra arbete och fått klubben i rätt riktning igen. Men givetvis fanns det en besvikelse över att jag fick sluta.

Det var även överraskande för honom att frågan om en återkomst dök upp, men det lockade honom så pass mycket att han inte kunde tacka nej till uppdraget. Stahre vill avsluta det han en gång påbörjat.

– På så sätt ja. När jag slutar i IFK Göteborg nästa gång då hoppas jag att jag har varit med om att vinna titlar. Det är det man går för och sedan är det ju många andra tränare och klubbar som tänker på samma sätt, säger Lödösebon Mikael Stahre.

ANNONS