Skoftebyfostrade Anton Kurochkin kommer att avsluta fotbollssäsongen hos allsvenska jumbon Varbergs BoIS.
Skoftebyfostrade Anton Kurochkin kommer att avsluta fotbollssäsongen hos allsvenska jumbon Varbergs BoIS. Bild: MICHAEL ERICHSEN

IFK Göteborg lånar ut talangen från Trollhättan

Trollhättefostrade Anton Kurochkin med Skoftebyns IF som moderklubb skrev a-lagskontrakt med IFK Göteborg till den här säsongen.
Nu lånas mittfältaren ut till den allsvenska jumbon Varbergs BoIS.

ANNONS
|

20-årige Anton Kurochkin var en av de unga spelare som IFK Göteborg valde att skriva a-lagskontrakt med inför den här säsongen. Trollhättekillen har under de senaste två åren fått göra sju träningsmatcher med a-laget, men väntar fortfarande på att få göra sin allsvenska debut.

Nu kanske den debuten närmar sig.

Under onsdagen meddelade nämligen IFK Göteborg att man lånar ut Anton Kurochkin till den allsvenska konkurrenten och tillika tabelljumbon Varbergs BoIS.

– Vi vill hela tiden hitta bra alternativ för spelarnas individuella utveckling och efter att ha haft diskussioner med flera olika klubbar landar valet för Anton och IFK Göteborg på Varbergs BoIS. Vår förhoppning är att Anton ska avrunda säsongen med speltid hos dem och att det ger honom en skjuts till nästa steg i hans karriär, säger IFK Göteborgs tekniske direktör Ola Larsson till föreningens hemsida.

ANNONS

Varbergs BoIS möter Brommapojkarna på hemmaplan i nästa omgång av allsvenskan. Laget har elva inspelade poäng på sina 21 spelade matcher.

Anton Kurochkin lämnade moderklubben Skoftebyns IF för IFK Göteborgs akademi inför säsongen 2016.

ANNONS