Fredrik Sundström har ett förflutet i FC Trollhättan. Nu kan han bli bästa försvarare i division 2 efter sin säsong i Oddevold.
Fredrik Sundström har ett förflutet i FC Trollhättan. Nu kan han bli bästa försvarare i division 2 efter sin säsong i Oddevold. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Här är nominerade spelarna – som kan bli bäst i serien

En jury från ett spelbolag, klubbarnas tränare, sportansvariga och journalister har gjort sina nomineringar. Här är spelarna som kan utses till bästa i division 2 Norra Götaland.

ANNONS
|

Det är tre spelare i varje lagdel som har nominerats till att kunna utnämnas som seriens bästa på sin position. Vinnarna tilldelas 15 000 kronor var där två tredjedelar går till spelarens klubb och resten till spelaren själv.

Vänersborgs FK som i skrivande stund är placerade på en sjätteplats i en något haltande tabell har inte fått någon av sina spelare nominerade. Däremot hittas både Trollhätte- och Vänersborgsbekantingar med bland de potentiella vinnarna.

LÄS MER:VFK tog efterlängtad seger: ”Äntligen”

Det handlar om Besarion Kodalaev som vaktat målet i både FC Trollhättan och Vänersborgs IF. Han kan nu, efter sin säsong i Oddevold, utses till seriens bästa målvakt.

ANNONS

LÄS MER:Yoann får FCT att flyga mot toppen igen

Hans lagkamrat Fredrik Sundström som dels kommer från Trollhättan och även spelat för FC Trollhättan kan utses till bästa back och två av de nominerade mittfältarna har anknytning till TTELA-området. Det handlar om Carl Lext från Trollhättan och Kenan Mehovic som både spelat för Vänersborgs FK och FC Trollhättan.

LÄS MER:"Jag ska vara ärlig – platsen kändes bortkastad”

Här är samtliga nominerade spelarna i division 2 Norra Götaland

Bästa målvakt:

Steffen Kraus, BK Forward, Besarion Kodalaev, IK Oddevold, Rickard Nordlund, Stenungsunds IF.

Bästa back:

Philip Engelbrektsson, IK Oddevold, Fredrik Sundström, IK Oddevold, Andreas Uusitalo, IFK Skövde.

Bästa mittfältare:

Jesper Zetterlund, Ahlafors IF, Carl Lext, IK Gauthiod, Kenan Mehovic, IK Oddevold.

Bästa anfallare:

Josef Ibrahim, BK Forward, Axel Pettersson, IK Oddevold, Haris Avdiu, Angered BK.

ANNONS