Markus Karlsson och hans Vänersborgs IF möter IK Gauthiod i en ytterst viktig drabbning under söndagen.
Markus Karlsson och hans Vänersborgs IF möter IK Gauthiod i en ytterst viktig drabbning under söndagen. Bild: Adam Andersson

Fel uppgifter om VIF:s derby – spelas som planerat

Ett fel har uppstått i Everysports resultatrapportering som automatiserat även publiceras på ttela.se. Där står att Vänersborgs IF lämnat walk over i det viktiga derbyt mot IK Gauthiod i helgen.
Det stämmer inte.
Matchen kommer att spelas under söndagen precis som planerat.
– Nu är varenda match otroligt viktig för oss, säger VIF:s lagledare Hans Adolfson.

ANNONS
|

Det är flera som av förklarliga skäl lyft rejält på ögonbrynen efter att ha tittat in bland resultaten och tabellen för division 2 Norra Götaland i helgen. Av oklar anledning har den automatiserade rapporteringen från Everysport nämligen noterat att Vänersborgs IF, tabelljumbo och i stort behov av poäng, har lämnat walk over i derbyt mot IK Gauthiod och därför redan fått ett 0–3-resultat.

Det är inte korrekt.

Matchen kommer spelas precis som planerat med avspark söndag klockan 14.00 med Gauthiod som hemmalag.

VIF:s lagledare Hans Adolfson har en bild av vad som kommer krävas från laget i den ack så betydelsefulla drabbningen.

ANNONS

– Det är klart att det är en viktig match. Nu är varenda match otroligt viktig för oss och Gauthiod är lite före just nu. Det är likaväl en viktig match för dem, säger Adolfson.

Han fortsätter:

– Läget är som det är och det måste man förhålla sig till. Jag känner någonstans att vi nog behöver bli lite enklare och rakare i spelet. Vi behöver få motståndarna att vara så lite som möjligt på vår tredjedel och det vill väl alla såklart. Det är så mycket psykologi i det här också. Ibland mycket mer än vad man tror.

Fysisk kamp

Hans Adolfsson är också inställd på att det kommer bli en fysisk tillställning, som det blivit så många gånger tidigare mot Gauthiod.

– Det krävs en mobilisering av varenda uns av kraft som man har. Vi behöver tömma ut oss fullständigt för gör vi inte det så får vi problem. Vi måste matcha deras fysik, det är inget annat som gäller, säger Hans Adolfson.

ANNONS