Niklas Wenderyd.
Niklas Wenderyd. Bild: Adam Alfredsson

FCT tappade poäng mot Onsala BK: ”Vi kunde dödat matchen tidigare”

FC Trollhättan spelade i dag sin sista match innan sommaruppehållet. Nykomlingen och tabelljumbon stod för motståndet. En match som på förhand var en given trepoängare, blev istället en poäng.
– Jag är besviken så klart, säger Niklas Wenderyd efter 2-2 resultatet.

ANNONS
|

Det var hemmalaget, Onsala BK, som kom att öppna målskörden denna lördagseftermiddag. Detta efter slarv från den så annars stabila målvakten Cameron Hogg, som snubblade på bollen och Viktor Glaerum enkelt kunde placera in 1-0 i öppen kasse.

FCT skulle däremot komma att resa sig. Dryga kvarten senare skulle Cihan Sener skriva in sig i dagens målprotokollet. Tio minuter senare kom också 1-2 till gästerna och vändningen var ett faktum. Åter igen via Cihan Sener.

– Stundtals har vi spelat helt okej fotboll, men fått för lite utdelning. Det är något vi får jobba vidare med, säger Niklas Wenderyd.

Fick rött kort: ”De provocerar honom”

Det skulle däremot komma fler mål i denna målrika tillställning. I andra halvlek drog Hugo Lindström in en passning som gick genom hela FCT-försvaret, till Ettan södras skyttekung, Viktor Andersson, som kunde placera in slutresultatet 2-2.

ANNONS

Inte nog med det drog Trollhättelaget också på sig ett rött kort, efter ett hjärnsläpp från Argjend Malaj, som utförde någon form av huvudrörelse mot Onsala-spelare. Tillräckligt för rött kort, enligt domaren.

– Jag måste se situationen igen. De drar honom i tröjan och provocerar honom. Det blir lite gruff. Men jag måste se det igen, säger Niklas Wenderyd.

”Besviken”

Efter halva säsongen spelad, befinner sig Trollhättelaget nu på en niondeplats med 20 inspelade poäng. Risken finns däremot att laget tappar ytterligare en placering. Tvååkers har nämligen en match mindre spelad och står på samma poäng.

– Vad ska man säga. Jag är besviken att vi inte tagit mer poäng. Vi behöver skapa fler lägen och bli effektivare, säger Niklas Wenderyd.

Ettan Södra - Omgång 15

Onsala BK - FC Trollhättan, 2-2 (1-2)

Målen: 1-0 (13) Viktor Glaerum, 1-1 (31) Cihan Sener, 1-2 (40) Cihan Sener, 2-2 (70) Victor Andersson.

Så startade FCT: Hogg - Rundqvist, De Sousa Silva (45), Lundgren, Belouchi (69) - Malaj, Richards, Embaye (76) - Shamoun (79), Sener, Reljanovic (69).

På bänken: Zupancic (MV), Lennerskog, Liimatainen (76), Andelkovic (45), Sernling (69), Nilsson (79), Berg (69).

TTELA:s liverapportering från matchen:

ANNONS