Christian Sundén-Niemi kliver av planen och blir ny huvudtränare för Trollhättan BoIS.
Christian Sundén-Niemi kliver av planen och blir ny huvudtränare för Trollhättan BoIS. Bild: Christian Flodin

Christian Sundén-Niemi blir ny huvudtränare i Trollhättan BoIS

Tidigare i veckan rapporterade TTELA om att Fredrik Bengtsson inte blir kvar i tränarstaben för Trollhättan BoIS nästa säsong, men redan nu är hans ersättare klar.
Christian Sundén-Niemi tar steget från planen till sidlinjen.
– Jag är otroligt stolt och glad över att få detta förtroende, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Trollhättan BoIS hade som bekant en tuff säsong i division 3 och landade slutligen som tabelljumbo vilket innebär degradering till fyran till nästa säsong.

Där kommer laget få ta nya tag för att kunna lyfta igen och det kommer att bli under ny ledning.

I veckan gick TTELA i genom tränarsituationerna för lokalfotbollslagen och där berättade BoIS Fredrik Bengtsson att han inte skulle fortsätta som huvudansvarig för a-laget under 2023.

– Efter 20 år på raken kan det vara bra med ett sabbatsår, sa Bengtsson då.

”Fantastiskt roligt”

Nu har Trollhättan BoIS presenterat Fredrik Bengtssons ersättare och det är ett väldigt bekant ansikte för klubben och laget som kliver in.

ANNONS

Sedan fyra år tillbaka har Christian Sundén-Niemi varit en nyckelpjäs på planen för BoIS och nu är det han som blir ny huvudtränare.

– Fantastisk roligt! Jag är otroligt stolt och glad över att få detta förtroende. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta vara en del av Trollhättan BoIS, men nu som coach i stället för fotbollsspelare, säger Sundén-Niemi till klubbens hemsida.

Han fortsätter sedan:

– Fotboll ska vara roligt, samtidigt krävs även hårt slit för att bli bättre. Målbilden är att skapa vilja, energi samt glädje på träningarna som får spelare att utvecklas och öka viljan att spela fotboll, säger Christian Sundén-Niemi.

LÄS MER:Nu är det full fart på tränarkarusellen

LÄS MER:Klart hos fyra klubbar – tre måste söka nytt

ANNONS