Kristian Karlsson kliver in i individuella EM i Österrike om drygt två veckor.
Kristian Karlsson kliver in i individuella EM i Österrike om drygt två veckor. Bild: JOEL MARKLUND

Efter OS-succén – Kristian Karlsson till nytt mästerskap

OS-bragden i Paris har inte hunnit bli det minsta gammal än, men redan nu närmar sig en ny medaljjakt för Trollhättans Kristian Karlsson.
Han är, precis som väntat, en del av den svenska truppen till bordtennis-EM i Österrike senare i oktober.

ANNONS
|

Det svenska bordtennislandslaget blev ett av de allra största utropstecknen i Paris-OS tidigare i sommar. Kristian Karlsson, Truls Möregårdh och Anton Källberg spelade sig hela vägen till final i lagspelet och fick vända hem med en historisk silverpeng.

Något som skapade enorm uppmärksamhet, vilket Kristian Karlsson berättade om vid firandet hemma hos familjen i Trollhättan nyligen.

– Det har varit lite hektiskt. Man märker hur stor skillnad det är på ett VM och ett OS i pingis. Exponeringen i Europa går inte att jämföra. Det är absolut inget fel med all uppståndelse, men man är lite ovan, berättade han då.

ANNONS

Samtidigt klargjorde Kristian Karlsson då att han kommer satsa mot spel även i Los Angeles-OS 2028 och att han på vägen dit kommer prioritera mästerskap och inte desperat jaga bättre världsranking i småtävlingar.

– Jag känner mig fortfarande relativt ung. Det är klart att... någon gång kommer man behöva känna sig besegrad av åldern, men jag är ganska övertygad om att jag har mer att ge. Framför allt på mästerskap där fokus kommer ligga nu, sa Kristian Karlsson.

Nu är det just ett mästerskap som står för dörren igen.

Jagar repris och revansch

Den 15-20 oktober spelas individuella EM i österrikiska Linz och Kristian Karlsson är en del av den svenska truppen som skickas dit. På herrsidan får han sällskap av Truls Möregårdh, Anton Källberg, Mattias Falck och EM-debutanten Simon Berglund.

Där får Karlsson chansen att upprepa bedriften i München för två år sedan där han tog EM-guld i dubbel tillsammans med bästa kompisen Mattias Falck.

Samtidigt finns chansen till revansch i singelspelet där han tog sig till semifinal genom att besegra tysken Dimitrij Ovtcharov i kvarten, men väl i semin skadade sig olyckligt när han slog sig blodig i bordskanten under en av duellerna mot Dakro Jorgic och tvingades bryta i femte och avgörande set.

ANNONS

LÄS MER:"Jag är extremt stolt över hur bra jag hade det i Trollhättan”

Svenska EM-truppen (och världsranking)

Herrar

Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK (13)

Anton Källberg, Söderhamns UIF (24)

Mattias Falck, Halmstad BTK (49)

Kristian Karlsson, Halmstad BTK (62)

Simon Berglund, Spårvägens BTK (-)

Damer

Linda Bergström, Ängby SK (41)

Stina Källberg, Halmstad BTK (61)

Filippa Bergand, Eslöv AI BTK (160)

Matilda Hansson, Eslövs AI BTK (395)

Alma Rööse, Halmstad BTK (669)

ANNONS