BILDALBUM: Världs- ettan gästar Hunneberg

Orienterarna tävlar intensivt under påskhelgen. Och ingen mindre än världens främsta på damsidan, Tove Alexandersson, dyker upp i såväl Öjetrampen söder om Grästorp som i Vikingaträffen på Hunneberg.

ANNONS
|

Fem OL-arrangemang står till buds under påskhelgen med sammantaget omkring 3 500 starter. I kväll avgörs Häxjakten på Billingens sluttningar i Skövde. En traditionsrik nattävling som i år genomförs för 60:e året.

Efter några timmars nattvila blir det sprinttävling i Skaras villabebyggelse och parkområden under fredagen.Öjetrampen avgörs utanför Grästorp på påskafton, en långdistans i flack och detaljrik terräng.

Dagen efter inbjuder Uddevalla OK till Bohuslunken, en medeldistans i krävande Bohusberg. Påskhelgen avslutas sedan med Vikingaträffen, en tävling som vanligtvis arrangeras av Trollhättans SOK. I år har dock klubben under hösten flera DM-arrangemang och överlåter därför värdskapet till OK Skogsvargarna och OK Flundrehof.

ANNONS

Peter Strömdahl och Bo Kron är banläggare och har valt skogen runt Koltorp på Hunneberg. Där får löparna möta detaljrik men svagt kuperad terräng.Framkomligheten begränsas bitvis av ris på marken efter skogsgallringar.

Världens bäst rankade damorienterare, Tove Alexandersson, finns med i startfältet på både Öjetrampen och Vikingaträffen. Borlängetjejen, som tävlar för Stora Tuna IK, har precis avslutat en framgångsrik skidorienteringssäsong och har som årets stora mål VM i Skottland.

TSOK:s Josefine Kristiansson gör en intressant start på Hunneberg. Hon är egentligen junior, men tar steget upp i D21-klassen och får tampas med Tove Alexandersson på en fyra kilometer lång medeldistansbana.

Rikard Börjesson, Vänersborgs SK, satsar på start i fyra av tävlingarna. Han avstår långfredagens sprint och hoppas att den knäskada han dragits med under försäsongen nu ska vara helt läkt.

Rikard har kapacitet att finnas med i toppskiktet på alla distanser, men konkurrensen är hård från bland annat stafettvärldsmästaren Fredrik Johansson, IFK Lidingö SOK.

ANNONS