Jakten på efterträdare redan i full gång

Två träningspass utan ansvarig tränare. Men nu går jakten på Anders Uhlins ersättare och de första kontakterna togs redan under gårdagen. – Vi hoppas kunna presentera ett nytt namn inom kort, säger Stig Bertilsson.

ANNONS
|

Mikael Svantesson leder förvisso laget mot Sandviken i kväll, men är ingen långsiktig lösning, åtminstone inte som ansvarig huvudtränare.

– Vi tittar både externt och internt, fortsätter Bertilsson.

I den senare kategorin finns två namn som redan nämnts i spekulationerna: Jonas Berner och Pontus Sundelius.

Av de båda säger Berner, samordnare för ungdomslagen P15-P20, direkt kategoriskt nej tack:

– För min del är det inte aktuellt. Jag och Anders har jobbat ihop med ungdomarna, där han varit min länk till A-laget, och att ersätta honom skulle kännas mycket konstigt.

Pontus Sundelius fanns med i ledningen kring laget när säsongen startade, men försvann när samarbetet med Uhlin inte fungerade.

ANNONS

Omtyckt av spelartruppen och en tänkbar kandidat om IFK väljer en intern lösning.

Hur ställer du dig till att komma tillbaka?

– Då får jag nog fundera en stund först.

Två andra namn det spekuleras kring är Valeri Grachev (nu dominant i Blåsuts division 1-lag men tidigare tränare i ryska storklubben Zorkij) och förre förbundskaptenen (1999-2005) Kenth Hultqvist.

Högoddsaren är Per-Anders ”Nöne” Gustafsson, nu expertkommentator i TV och mest förknippad med Villa-Lidköping, men med ett tidigare förflutet i just IFK Vänersborg.

ANNONS