Definitivt klart – Blåsut i allsvenskan

Det var ju i stort sett klart redan innan. Nu väjde inte heller BBK-tränaren Håkan Ryding inför begreppet klart. – Nu är det helt solklart! sa han, samtidigt som det jublades i bakgrunden över Blåsuts avancemang.

ANNONS
|

Blåsut BK är tillbaka i allsvenskan. Efter 11-6 borta mot främste utmanaren kunde seriesegern definitivt firas i Skarpe Nords omklädningsrum i går.

Det stojades rejält i bakgrunden när tidningen fick tag på BBK-tränaren efter slutsignalen. Håkan Ryding själv lät betydligt lugnare i tonen när han lugnt och sakligt berättade om gästernas smakstart.

– Vi ledde med 5-0 efter 28 minuter, och då kändes det ganska så klart.

2-6 efter den första halvleken blev sedan 2-8, 4-8 och sedan 4-10. Mot slutet plockade Ryding fram en lite annorlunda taktik: Försvaret och anfallet bytte plats.

– Det var mest på skoj, vi har gjort det några gånger förut när vi varit i den här situationen.

ANNONS

Det stora firandet får emellertid vänta på sig. Först efter avslutningsmatchen på lördag (Mölndal på hemmais) kommer avancemangsfesten att äga rum.

Hur blir fokuset på den matchen?

– Inget vidare, tror jag. Jag erbjöd dem att vi skulle träna i morgon (läs i kväll), men det var inte intressant ... men vi har sagt att vi ska gå obesegrade genom den här serien.

Att Blåsut återigen har allsvensk status tillskriver han främst trion Valeri Grachev, Patrik Karlsson och Per Spjut.

– Hur långt vi räcker till i allsvenskan är svårt att säga. Nu får vi njuta av detta, men jag tror personligen att vi behöver förstärka med en tre–fyra spelare, plus att det är viktigt att vi får behålla laget.

Division 1 södra

Kareby-Blåsut 6-11 (2-6)

Målskyttar: Johan Åberg 3, Patrik Karlsson 3, Magnus Röing, Fredrik Källqvist, Valeri Grachev, Tobias Källqvist, Christoffer Dahlgren.

ANNONS