En person fastklämd efter lastbilskrock på E6

En tung och en lätt lastbil kolliderade på E6 norr om Göteborg strax före halv nio på torsdag kväll. En man i 65-årsåldern avled efter olyckan.

ANNONS
|

Olyckan skedde strax söder om Stora Höga-motet, i södergående riktning. Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut till platsen. Enligt polisens uppgifter körde den lätta lastbilen in i släpet på det tunga fordonet. Kollisionen blev kraftig.

Föraren i den mindre lastbilen, en man i 65-årsåldern, skadades och kunde inte ta sig ut.

– Vi hade en person fastklämd i en av bilarna. Det var en allvarlig olycka och en ganska komplex losstagning, säger Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Arbetet med att ta loss den skadade tog cirka trekvart. Han fördes därefter i ambulans till sjukhus.

Senare på kvällen meddelade polisen att den skadade mannen hade avlidit efter olyckan. Mannens anhöriga är underrättade.

ANNONS

Vägen helt avstängd

E6 söderut var helt avstängd i flera timmar. Köer uppstod vid olycksplatsen. ”Det är totalt stopp, vi rullar inte en millimeter”, skrev en köande bilist i mejl till GP strax efter klockan 22. Polisen ledde om biltrafiken till alternativa vägar.

Vid halvtolvtiden öppnades ett körfält för trafik vid olycksplatsen. Ungefär samtidigt inleddes bärgning av de två lastbilarna.

Polisen har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik för att klargöra vad som orsakat olyckan, men föraren av den stora lastbilen är inte misstänkt för brott.

ANNONS