Nerijus Bilevicius dödad

Mannen som mördade Lisa Holm har dödats i litauiskt fängelse. Han ska ha blivit knivhuggen i halsen av en annan intagen i samband med en konflikt.

ANNONS
|

Den litauiska tidningen Lrytas rapporterade under torsdagen att Nerijus Bilevicius har knivhuggits i halsen av en annan fånge på anstalten i Marijampole. Han avled på väg till sjukhus. Mordet ska ha ägt rum under onsdagskvällen och mordvapnet ska ha varit en egengjord kniv.

Nerijus Bilevicius dömdes 2016 till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm.

Fallet Lisa Holm

Mordet på Lisa Holm skakade Sverige 2015. Fallet blev Missing Peoples största sökinsats någonsin. Ett enormt polisiärt arbete och dagliga pressträffar gjorde fallet uppmärksammat i hela landet.

17-åriga Lisa Holm försvann den 7 juni 2015, när hon skulle åka hem efter sitt arbetspass på kaféet i Blomberg på Kinnekulle. Efter fem dagar hittades hennes kropp några kilometer bort, gömd i en arbetsbod. Nerijus Bilevicius, som även han arbetade i området förhördes samma dag. Bilevicius nekade till brott men åtalades i oktober samma år. Han dömdes av Skaraborgs tingsrätt och senare även av Göta hovrätt till livstids fängelse för mordet. Domen överklagades även till Högsta domstolen, som inte meddelade prövningstillstånd.

ANNONS

Förflyttad till Litauen

Bilevicius avtjänade första delen av sitt straff på anstalten i Norrtälje men utlämnades till Litauen 2017. Den livstidsdömde mördaren Nerijus Bilevicius ville komma närmare sin familj och bad om att få bli förflyttad till ett fängelse i Litauen. Efter flera turer i domstol beslutades det att Bilevicius dom om livstidsstraff skulle gälla, trots att livstidsstraffet i ett första läge skulle motsvara 15 års fängelse i Litauen.

Nerijus Bilevicius ska tidigare ha blivit misshandlad i fängelset tidigare, något som GP rapporterade om 2017. Han ska då attackerats med hett vatten när han avtjänade sitt straff på anstalten i Norrtälje.

ANNONS