Minst en person har dött och ytterligare fyra skadats i en attack mot flera kyrkor i staden Algeciras i södra Spanien.
Minst en person har dött och ytterligare fyra skadats i en attack mot flera kyrkor i staden Algeciras i södra Spanien. Bild: Nono Rico

Minst en död och flera skadade i svärdattack i Spanien

Minst en person har mist livet och fyra personer har skadats i en macheteattack som inträffade vid 20-tiden på onsdagen i den spanska staden Algeciras, rapporterar flera spanska medier. Attacken ska ha skett vid flera kyrkor i området och utreds som ett terrordåd, enligt källor till tidningen El Pais.

ANNONS
|

Svärdattacken ska ha utspelat sig i kyrkorna San Isidro, La Palma och Europas kapell i Algeciras i södra Spanien.

Kort efter händelsen kunde en marockansk medborgare i 30-årsåldern gripas för dådet, rapporterar spanska medier.

Enligt uppgifter till den spanska tidningen El Mundo ska den misstänkta gärningsmannen ha gått in i kyrkan La Palma och börjat bråka med personer i församlingen. Efter kvällens gudstjänst ska mannen sedan ha återvänt och då attackerat en av de anställda vid kyrkan som sedan ska ha avlidit av skadorna.

Mannen uppges också ha tagit sig till ytterligare två kyrkor i staden under kvällen. I kyrkan San Isidro ska mannen ha gått till attack mot en präst som uppges ha fått allvarliga skador, skriver El Mundo.

ANNONS

Enligt flera spanska medier ska ytterligare två personer ha skadats i attackerna.

Motivet bakom attacken är i nuläget okänt men händelsen utreds av polisen som ett terrordåd, enligt källor från spanska riksåklagarmyndigheten, rapporterar tidningen El Pais.

ANNONS