Carl Ceder, verksamhetschef Folkets hus i Vänersborg, blev starstruked när hans stora idol Peter LeMarc klev in genom dörrarna till hans arbetsplats.
Carl Ceder, verksamhetschef Folkets hus i Vänersborg, blev starstruked när hans stora idol Peter LeMarc klev in genom dörrarna till hans arbetsplats. Bild: Foto: Privat

Peter LeMarc åt lunch på Folkets hus i Vänersborg

Vad hade du gjort om du mötte din stora idol på lunchen? För Carl Ceder blev det ett möte han sent kommer att glömma.
– Han är min husgud, säger verksamhetschefen.

ANNONS
|

Det är några år sedan Carl Ceder, verksamhetschef Folkets hus i Vänersborg, stod på scenen under Aqua Blå i Vänersborg och sjöng Peter LeMarc-låtar.

– Han är min husgud. Klart att man blir lite starstrucked och det får man lov att bli, säger Carl Ceder.

Peter LeMarc fick kulturpris

Peter LeMarc var i Vänersborg på tisdagen för att ta emot Västra Götalandsregionens kulturpris och åt lunch på Folkets hus tillsammans med regionfullmäktige.

– Jag serverade honom toast Skagen, grillad fläskfilé med pepparsås och friterad potatis, säger Carl Ceder.

Han berättar att blev förvånad när Trollhättesonen och poplegendaren klev in genom dörrarna.

– Jag fick hjärtsnörp. Egentligen är han som vilken gäst som helst, men man blir såklart berörd.

ANNONS

Carl Ceder: Betytt mest för mig genom livet

Han fick en pratstund och passade även på att ta en bild ihop med LeMarc.

– Han har gjort fantastiska låtar. Låtar som har betytt mest för mig genom livet, säger Carl Ceder.

Västra Götalandsregionens kulturpris har delats ut sedan 2004 och ska lyfta fram en framstående insats i kulturlivet inom något område som regionen särskilt vill uppmärksamma.

– Jag känner mig oerhört hedrad. Jag tror jag har lite svårt att greppa att människor lyssnat och tagit till sig mina låtar. Men jag är ändå väldigt stolt över den katalog av sånger jag skapat, säger Peter LeMarc till VGR Fokus.

Prissumman är på 150 000 kronor.

Motivering

Så mycket djupare än natten, så mycket starkare än ord. Peter LeMarc tar med sin unika röst och hudlösa texter med oss på en livsresa – från balkongen i Trollhättan, genom vaknätter och panikångest till platinaskivor och kollektiv gåshud. En vardagens poet som inte räds existensens berg- och dalbanor, och vars verklighetsnära betraktelser fortsätter att inspirera. Så blir fel sida älven, Kanaltorget och Stallbackas bilfabrik till tidsdokument som inte bara fyller oss med drömmar, utan det som håller oss vid liv.

LÄS MER:Hyllningskonserten för Peter LeMarc blir biofilm

ANNONS