Den sjungande busschauffören Kenneth Rudström har fått mycket ros efter TTELA:s artikel.
Den sjungande busschauffören Kenneth Rudström har fått mycket ros efter TTELA:s artikel. Bild: NIKLAS JOHANSSON

Kärleksbombningen: Läsarna hyllar den sjungande busschauffören Kenneth

TTELA:s läsare formligen öser kärlek över Kenneth Rudström. Kommentarsfältet på Facebook fylls av lovord efter artikeln om den blyge bruksarbetaren som förvandlades till stans charmigaste busschaufför.
– Jag blir tårögd när jag läser detta, säger Kenneth om hyllningarna.

ANNONS
|

Det var på lördagen som TTELA publicerade porträttet på Kenneth Rudström, som kort dessförinnan blivit föremål för en insändare i tidningen. I reportaget berättar Vargöbon Kenneth om hur han blommade ut som människa efter att ha börjat köra buss och bestämt sig för att se mer positivt på tillvaron.

Annat var det på hans tidigare jobb, på pappersbruket i Vargön.

– På bruket var man ganska osocial, jobbade treskift och man brydde sig inte riktigt om människor. Men i det här jobbet så vågar jag ta ett steg fram och jobba med människan och bemöta folk på bästa sätt, sa Kenneth i artikeln.

ANNONS

Här är läsarnas hyllningar

Reaktionerna på TTELA:s Facebooksida lät inte vänta på sig. Besökarna där inledde snabbt en kärleksbombning mot vad som rimligen måste måste vara Vänersborgs och Trollhättans populäraste busschaufför:

”Man kände sig verkligen välkommen när man gick på bussen och satt med ett leende hela resan”, skriver Monicka Karlsson.

”Bästa chauffören, alltid social och trevlig”, skriver Saereh Noori.

”Störtskön!! Hjälpsam, och väldigt underhållande. Blir alltid på gott humör på hans resor”, försäkrar Anna Pringle.

”Helt underbar människa”, berömmer Johan Eriksson.

”Man sitter med ett leende på läpparna hela resan när det är han som kör, och är på gott humör när man går av bussen”, skriver Marie Andersson.

”Jag hoppas verkligen hans arbetsgivare premierar denna uppskattade busschaufför. Inte med fina ord eller en pizza som dom flesta arbetsgivare tror är tillräckligt utan en riktigt bra löneutveckling”, uppmanar Christian Johansson.

”Störtskön chaufför, alltid hjälpsam och glad”, intygar Linda Linnarsson.

”Efter en konsert för ett tag sedan, vi satt och vänta på buss till Uddevalla. Då kom en rolig busschaufför fram och sjöng och tjatade. Du gjorde väntetiden lite bättre. Tack Kenneth”, skriver Kenneth Gustavsson.

”Den trevligaste, roligaste, varmaste människa som kört buss”, fortsätter Carolina Rosenqvist.

Kenneth: ”Känns helt fantastiskt”

Det är bara några av många många komplimanger och hjärtan på Facebooksidan. Kenneth Rudström själv vet knappt vart han ska ta vägen inför allt beröm.

ANNONS

– Det är svårt att hålla tårarna borta faktiskt. Det känns helt fantastiskt, säger han när TTELA får tag på honom – mitt under semesterfirandet.

Han försäkrar att det blir en mycket lätt återkomst till jobbet i augusti.

– Jag kommer längta till alla mina resenärer. Det är ju tack vare dem som jag kan vara på det här sättet.

ANNONS