Hoppade av Bonde söker fru – sedan träffade Helena Tigerberg kärleken på hemmaplan

Ett flörtigt första möte ledde till att Helena Tigerberg från Vänersborg fick dejta travprofilen Anders Lindqvist i Frankrike – och i tv. Men känslorna uteblev och hon åkte hem till Sverige. Då träffade hon mannen i sitt liv.
– Han är världens bästa, säger hon.

ANNONS
|

På måndagskvällen är det dags för sista avsnittet ”Bonde söker fru – jorden runt” i TV4, där tittarna har fått följa svenska utlandsböndernas jakt på kärleken. Under flera avsnitt har vi sett Trollhättetjejen Helena Tigerberg, boende i Lane-Ryr mellan Vänersborg och Uddevalla, dejta i tv.

I avsnitt sju av nio nobbade hon travprofilen, 71-årige Anders Lindqvist, och valde att lämna Frankrike för att åka hem till Sverige.

– Han var inget för mig, säger Helena Tigerberg, 59 år.

Programmet spelades in förra våren och strax efter att hon kom hem till Sverige och Trollhättan träffade hon mannen i sitt liv.

ANNONS

– Hon nobbade bonden och tog drängen, säger 56-årige Glenn Berglund på bred göteborgska och skrattar gott.

Helena och Glenn är särbos – och grannar

De hade skrivit till varandra redan under vintern, men då blev det inget. Efter att Helena kom hem från Frankrike tog de upp kontakten igen. Glenn bjöd ut henne på restaurang och paret började ses.

I dag är de särbos – och grannar – på landet utanför Vänersborg.

– Jag flyttade hit oktober 2023, säger Helena.

Hon blev förälskad, inte bara i Glenn, utan även i det röda torpet som stod tomt på samma gård Glenn bor på.

– Direkt när jag kom in i torpet sa jag att ”här ska jag bo!”.

Helena och Glenn hyr nu varsitt hus på samma gård. De tycker att det är perfekt med varsitt krypin, men de umgås så ofta de kan.

– Vi sover inte hos varandra på veckorna. Vi har såpass olika tider, säger Helena och Glenn håller med.

– Vi hade inte fått plats heller med alla våra saker, säger han.

Dejtade på tv

Medan Helena sätter på kaffe kommer katterna Mango och Elvis in i det hemtrevliga köket och stryker sig kring våra ben.

– Katterna har jag emellanåt. Elvis är oftast hos mig, säger Glenn.

ANNONS

– Elvis bor mer hos dig än vad jag gör, det är rätt lustigt, säger Helena och skrattar.

Hur var det att se henne dejta på tv?

– Det är ju roligt när man vet hur hon är som människa. Det var väl lite konstigt i första avsnittet, för man tänkte ju hur ska det gå där? Men det gick ju bra till slut, säger Glenn Berglund med glimten i ögat.

Helena hade en flörtig speeddejt på Sundbyholm förra våren med bonden Anders Lindqvist och hade lite förhoppningar när hon blev utvald att följa med till Frankrike.

– Vi var ett sånt gott gäng som åkte ner, men jag tyckte där nere att han fallerade med det här med mobilerna och all kommunikation, som han tvunget måste ha hela tiden. Det förstörde allt, han kunde ha ägnat tiden åt oss, säger Helena.

Hur var det att dejta Anders i Frankrike?

– Han var en busy man. Han hade två surfplattor och två mobiler, det var lite jobbigt. Men med facit i hand spelar det ingen roll nu, säger Helena.

Hon kände att hon inte ville ta någon annans plats och valde att åka hem.

– Det hade varit falskt av mig att stanna kvar. Det bästa med det här äventyret var miljön, vyerna och omgivningen – och att få bo på det där slottet. Slottet ägs, sedan 70-talet, av ett svenskt par som är vänner till Anders.

ANNONS

Helenas passion är mat och matlagning

Allt runt omkring programmet är styrt och tv-kamerorna är på hela tiden.

– Det är häftigt att ha varit med om detta och kamerorna vänjer man sig snabbt vid. Vid sju, åtta på kvällen kunde vi plocka av oss mickarna.

Hur länge var du i Frankrike?

– Jag var där en vecka, men de sista dagarna bodde jag i den lilla slottsbyn Combourg innan jag åkte hem med flyget. Frankrike var jättehäftigt och helt fantastiskt.

Helena stod för all matlagning till de fem i huset, men även de i produktionen var sugna på att smaka. Hennes mat blev uppskattad och speciellt vid ett tillfälle.

– De var helt saliga. Jag gjorde en sås som blev väldigt god, om jag får säga det själv, och de i produktionen kom en efter en och frågade om det fanns sås kvar.

Mat är hennes stora intresse och i matlagningen kan hon koppla av.

– Jag lagar aldrig efter recept. Jag vet hur jag vill att det ska smaka och utgår därifrån. Jag älskar att laga mat, det är min grej, och jag lagar mycket mat till mycket folk. Vi är alltid många här på gården.

Vem väljer han?

Hon vet lika lite som vi tv-tittare om vad som hände med travbonden och de övriga två tjejer som blev kvar på gården efter att hon valde att lämna.

ANNONS

– Vi har haft kontakt, men de har inte sagt något och när jag åkte från Frankrike var både Charlotte och Ann-Kristin kvar. Jag vet ingenting och det är jättespännande, säger Helena.

Om du får gissa, vem väljer han?

– Som jag kände när jag var där tror jag på Ann-Kristin. Men efter senaste avsnitten så vet jag inte, det är svårt.

Hur är det att titta på programmet nu?

– Det har gått så lång tid att man nästan har förträngt det. Sedan har det varit ett bra liv och att jag träffade honom där, säger hon och kramar om Glenn.

– Han är världens bästa och vi har så kul ihop.

Du ångrar inte att du sökte till tv-programmet?

– Nej, inte alls. Det är en erfarenhet i livet och det var otroligt roligt. Jag hittade inte kärleken där, men jag har hittat den sen, det gav någonting ändå.

Helena Tigerberg

Ålder: 59.

Bor: Lane Ryr, mellan Vänersborg och Uddevalla.

Familj: 35-årig son. Särbo med Glenn Berglund.

Yrke: Undersköterska, jobbar i labbet på Källstorps vårdcentral.

Intresse: Matlagning.

ANNONS