Gymsatsning i Brålanda – Endorfin öppnar i augusti

– Det är kul att satsa här, det behövs om vi vill att landsbygden ska leva. Och man ska göra det med hjärtat, inte lillfingret. Det kommer bli värt att åka hit, konstaterar Michael Svanöe, mannen bakom gymkedjan Endorfin.
Om allt går enligt planerna öppnar han ett gym under augusti i Brålanda. Lokalen ska iordningställas under sommaren.

ANNONS
|

Vi går in i tegelbyggnaden som ligger mitt emot Rasta. Michael berättar entusiastiskt hur han tänker sig det färdiga gymmet – han har definitivt erfarenhet av branschen. 2010 öppnade Michael gym i Lerum och tre år senare i Alingsås. Det handlar inte om några små anläggningar, de är på knappt 5 000 kvadratmeter vardera med totalt 150 anställda

Brålanda kommer alltså att få den tredje Endorfinanläggningen.

– Jag bor i Vänersborg och min hustru Maria växte upp i Dals Rostock så vi har en naturlig koppling hit. Vi hyr in oss i en del av fastigheten. Vi fick flera förfrågningar, men först sa jag nej. Sedan åkte vi och tittade, säger Michael.

ANNONS

”Shit vi måste göra någonting här”

Han fortsätter:

– När jag såg lokalen tänkte jag ”Shit vi måste göra någonting här – ett sådant ljusinsläpp och takhöjd!” Lokalerna passar väldigt bra och vi ska använda den gamla arkitekturen för ändamålet.

En ny separat entré ska byggas, den befintliga går till den befintliga butiken. Michael visar runt i lokalen som har flera rum, en del väggar har fortfarande vitt kakel kvar från tiden det var slakteri här. Träningsytan hamnar på cirka 400 kvadratmeter.

– Jag vill inte ta bort för mycket av inredningen från slakteritiden, utan jag vill behålla en del av historien.

I första rummet blir det maskiner som är lätta att använda. Konditionsutrustning, fria vikter med mera. I ett rum längre in finns hantlar, alla fria vikter, kabelmaskiner, stänger med mera. Här blir det gummigolv.

I ytterligare ett rum planerar Michael för bollar, kettlebells, kroppsviktsträning, stretchning, stak- och roddmaskiner.

Gruppträning via storskärm

Ett rum är avsatt för gruppträning via en stor skärm med inspelade klasser. Via en app i mobilen kan man se när de olika passen går. Det kan handla om cykel, bodypump, core eller dans.

Det ska även byggas omklädningsrum med låsbara skåp.

– Det kommer att bli grymt. Gymmet byggs för den som vill träna i en härlig miljö. Vi hoppas kunna ha personal vissa dagar i veckan, men vi börjar utan.

ANNONS

Det har anordnats flera träffar där allmänheten kunnat boka medlemskap, det blir ytterligare träffar framöver. Dessa har varit välbesökta med intresserade från Frändefors, Mellerud och Brålanda.

– Nu jobbar vi med 3D-skisser för att kunna visa hur det kommer att se ut, säger Michael.

Denna veckan startar arbetet med att färdigställa gymmet. Om allt går enligt planerna och alla leveranser fungerar öppnar gymmet under augusti månad.

Träning en naturlig del

Michael har tränat mycket själv genom åren. Idrott har alltid varit hans grej, säger han. Yrkesmässigt har han bland annat jobbat i sporthandeln, han drev café och restaurang i några år, sålde träningsutrustning ett tag med mera.

– Träning har alltid varit en naturlig del för mig. Gymmet är ju en mötesplats för alla sorters människor, en plats där man mår bättre, blir glad och frisk. Jag vurmar för det familjära, i Lerum och Alingsås har vi besökare mellan två och nittio år.

Hur kom du på namnet Endorfin?

– Jag är så glad att vi är först med det namnet. Endorfin är det ämne som utsöndras när vi tränar – ett lyckohormon.

Hur mycket tränar du själv?

– Tre till fyra gånger i veckan. Jag kan tipsa den som inte tränar alls att köra en gång i veckan och håll det. Det går jättebra att börja så, då har man kommit en bra bit på vägen. Det är mycket bättre än att gå ut stenhårt och sedan tröttna.

ANNONS
ANNONS