Vänersborgs musikskola spelade på Fridamäss förra året.
Vänersborgs musikskola spelade på Fridamäss förra året. Bild: Niklas Johansson

Flera nyheter på årets Fridamäss

I slutet av den här veckan är det återigen dags för Fridamäss i Vänersborg. Besökarna får uppleva allsång, akrobater, MC-kortege, konserter, historiska filmer och mycket annat.

ANNONS
|

Förra året hölls Fridamäss trots pandemitider. Evenemanget var covid 19-anpassat och besökarna färre än vanligt. Nu är det dags för den klassiska stadsfestivalen igen, första dagen är på torsdag. Den blir mer omfattande den här gången, men arrangörerna måste även nu ta hänsyn till viruset.

– Vi har gjort avvägningar så att det inte blir för mycket folk på samma plats, säger Sandra Björkstrand, projektledare på kultur- och fritidsförvaltningen i Vänersborgs kommun.

Programmet ser ut att vara mer späckat än förra året.

– Det händer lite allt möjligt och det känns roligt att kunna genomföra saker igen, säger Sandra Björkstrand.

ANNONS

LÄS MER:Fridamäss – så har det sett ut tidigare år

Årets tillställning blir i mångt och mycket en klassisk Fridamäss, men den bjuder även på flera nyheter.

– Det blir en nygammal allsång på torsdag. Konstellationen på scen är ny. Och den här gången har det blivit en familjeallsång. Om det blir regn flyttar vi in i gamla Huvudnässkolans aula.

På lördagen kan publiken njuta av akrobatik, då uppträder The Flying family fyra gånger i Plantaget. Gruppen slog igenom i tävlingen talang förra året.

På lördagen visas historiska filmer från Vänersborg. Under covid-vaccineringen i Arena Vänersborg fick de som väntade kvar efter sprutan se gamla filmer från staden och det blev så populärt att folk knappt ville gå.

– Det slog väl ut. Nu visas filmerna på Stora biografen, säger Sandra Björkstrand.

Och det blir ännu mer lokal historia.

– Vi har ett samarbetet med Vänersborgs museum och de har har 1800-talsdagar i museiparken.

För barnen blir det högläsning.

– Vi har sagostund med Bibblan-Thomas. Han har varit runt i skolorna alla år och läst sagor för barnen, säger Sandra Björkstrand.

Till de välbekanta inslagen som återkommer hör tipspromenad, erbjudande i butikerna, modevisningar, stadsvandring, konserter, MC-kortege och bingo. Även Trenova center ska delta i aktiviteterna.

ANNONS

Arrangörer är Forum Vänersborg med Vänersborgs kommun som medarrangör. Och Sandra Björkstrand ser nu fram mot helgen.

– Vi hoppas på mycket folk och bra väder, säger hon.

LÄS MER:1800-talsdagar på Vänersborgs museum

ANNONS