Tusentals före detta Saab-anställda inbjudna till stor fest

Det vankas återförening med stort Å. Till hösten bjuds tusentals före detta Saab-anställda in till en pampig fest i Trollhättan.
– Det blir en once in a lifetime-upplevelse, säger festfixaren Anette Hellgren.

ANNONS
|

En av de sju personer som hjälpt till att planera och förverkliga detta arrangemang är Anette Hellgren. En Trollhättebo som, innan Saabs konkurs 2011, jobbade på fabriken under 26 år. Anette berättar att det har arrangerats liknande träffar som denna tidigare, men då har de varit avsedda för specifika avdelningar och i mindre skala.

Men denna gång slår de på stort.

– Det har aldrig varit så här stort. Det kommer bli en once in a lifetime-upplevelse.

Största festen i sitt slag

Hela 3 800 personer är för närvarande med i den slutna gruppen ”SAAB:s Reunion 2024 28 sept kl 18.00 Nova” som upprättats specifikt för detta evenemang på Facebook.

ANNONS

Även folk från andra länder förväntas komma för att återförenas med gamla bekanta.

Hjälper till med eventet gör Per Olofsson, styrelseledamot för Nova Event. Anette vill särskilt framhålla honom och är tacksam för att de får tillåtelse att hålla festen på Nova Arena.

– Det känns skönt att vi har Per som kan bidra med sån expertis. Det hade blivit svårt att anordna något som detta annars.

Med en så stor förväntad folkmassa berättar Anette också att de har behövt vidta åtgärder för att garantera allas säkerhet. Man har införskaffat tillstånd från polisen och kommer att anlita vakter som kommer närvara under hela kvällen.

Vad som sker nu närmast

På agendan är att sprida vidare ordet om festen. Man har gjort reklam för evenemanget på Facebook och skapat den privata gruppen. Denna grupp kan man endast bli accepterad till om man tidigare har arbetat på Saab.

– Det har varit kul med en Facebookgrupp. Flera gamla medarbetare har delat med sig av bilder från tiden då de arbetade i fabriken för att visa ”här har jag varit”.

Mer detaljer om kvällens program vill Anette inte avslöja – det får man se och uppleva när man väl är på festen.

– Vet man om att man vill gå ska man se till att boka sin biljett snabbt. Det kommer bli mycket folk och man ska gå in med inställningen att ”hit kommer jag för att vara med, ha kul och för att underhålla”.

ANNONS
ANNONS