Bild: Jan-Erik Henriksson / Scanpix
Bild: Jan-Erik Henriksson / Scanpix

Sköt med krutpistol - 30-årig man anhållen

Två män bråkade om en pistol på Karlstorpsvägen i Trollhättan under lördagskvällen. Sedan hördes ett skott.

ANNONS
|

Det var vid halvsextiden under lördagskvällen som ett skott hördes över grannskapet på Karlstorpsvägen, och en boende ringde genast och larmade polisen. Personen ska ha sett två män bråka om en pistol utanför en port, och efter skottlossningen flydde den ena mannen in i hyreshuset.

När polisen kom till plats ledde spåren till en lägenhet, innehavande av en man i 40-årsåldern. Enligt honom hade den andra mannen, i 30-årsåldern, oväntat kommit in i dennes bostad och hotat med en pistol.

Därefter ska de två männen ha gått ut på gården och fortsatt dispyten, varefter skottet avlossades. De två männen kände till varandra sedan tidigare, och det verkar enligt polisen röra sig om en dispyt som de haft under fredagen. Pistolen visade sig också vara en startpistol med krutladdning, och alltså ingen kula. Krutladdningen ska ha avfyrats i luften och ingen person kom till skada.

ANNONS

Båda männen är välbekanta namn hos polisen sedan tidigare. Den 30-åriga mannen greps i närheten under lördagskvällen och anhölls misstänktför brott mot vapenlagen.

På måndagsmorgonen satt fortfarande mannen anhållen.

– Han sitter kvar och ska höras under dagen, sa Per Sillén, stationsbefäl vid Trollhättepolisen.

ANNONS