Misstänkt mord – kvinna hittad död i bostad

En kvinna har hittats död i en bostad på Kronogården. Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mord. Under kvällen identifierades kvinnan och anhöriga är underrättade.

ANNONS

En kvinna hittades på tisdagen avliden i en lägenhet på Kronogården. Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen mord alternativt dråp då kvinnan har skador som i nuläget inte kan förklaras.

– Personen är inte helt identifierad och vi vill därför inte lägga fram uppgifter som kan få personen identifierad. Vi har inlett förundersökning om misstänkt mord eftersom vi inte kan fastställa dödsorsaken, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Lägenheten har spärrats av för tekniskt undersökning.

– Vi håller på med att knacka dörr i området för tillfället och polisens tekniker är på väg till platsen från Göteborg, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

ANNONS

Det ska ha varit socialtjänsten som fann kvinnan död i lägenheten vid 13-tiden på tisdagen.

– Det är en kvinna som är född 1972 som är lägenhetsinnehavare och bor ensam. Vi har inte 100 procent fått identifierat att det är hon som hittats död.

Varför tror ni att det rör sig om mord?

– Jag kan inte säga något om vilken typ av skador, men det är omständigheter på platsen och att vi säkrat upp vissa saker som gör att vi misstänker mord, säger Sten Rune Timmersjö.

Vid 17-tiden var polisens tekniker på plats i lägenheten som är avspärrad och har inlett en teknisk undersökning.

Enligt polisen har man i nuläget ingen misstänkt eller gripen.

LÄS MER:"Hon var en fantastisk människa"

TTELA har pratat med boende i området och de är chockade. Flera hade inte hört vad som hänt innan TTELA:s utsände på plats berättade för dem om mordet.

– Vem kan ta ihjäl en kvinna, säger en man TTELA pratat med.

– Jag kan inte förstå att ett mord sker här, säger en annan.

Vid 18.30 anlände även två rättsläkare till lägenheten.

Vid 20.30 meddelar polisen att den tekniska undersökningen fortfarande pågår.

Vid 21.45 uppgav polisen att kvinnans identitet nu är fastställd och att anhöriga är underrättade. Men ännu är det inte klargjort om kvinnan bragts om livet.

ANNONS

- Den tekniska undersökningen fortsätter tillsammans med undersökning via rättsläkare. Vi får se vad som kommer fram som kan förklara dödsfallet, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

ANNONS