Drottningtorget i Trollhättan blir platsen för en manifestation för Ukraina med anledning av Rysslands invasion av landet. Under manifestationen blir det bland annat tal och en insamling till UNHR:s hjälp för Ukraina.
Drottningtorget i Trollhättan blir platsen för en manifestation för Ukraina med anledning av Rysslands invasion av landet. Under manifestationen blir det bland annat tal och en insamling till UNHR:s hjälp för Ukraina. Bild: Stefan Bennhage

Manifestation för Ukraina på Drottningtorget

På lördag kommer en manifestation för Ukraina att hållas på Drottningtorget i Trollhättan.

ANNONS
|

Det är Moderaterna i Trollhättan som tagit initiativet till manifestationen som är satt att starta klockan tolv på lördagen, den 5 mars.

– Det är en vidrig situation som Ukraina och Europa har hamnat i. Därför är det är viktigt att vi alla gör vad vi kan i ord och handling för Ukraina, säger Peter Eriksson, oppositionsråd för Moderaterna i Trollhättan.

Han säger vidare:

– Initiativet är vårt, men det är viktigt att påpeka att det här är en helt opolitisk manifestation. Det har till exempel inget att göra för eller mot Nato. Den här utvecklingen har gått så rasande fort, det är viktigt att vi också lokalt reagerar. Jag hoppas att många sluter upp.

ANNONS

Under manifestationen sker även en insamling till UNHCR:s hjälp för Ukraina.

Flera talare kommer att närvara. En av dem är Peter Eriksson själv, samt Ann-Sofie Alm (M) riksdagsledamot från Västra Götalandsregionen.

– Jag hoppas kunna engagera flera till, säger Peter Eriksson.

ANNONS