Katten Lasse kan få rondell på Överby döpt efter sig

Trollhättans lokalkändis katten Lasse kan få en rondell döpt efter sig. Det om ett förslag från Trollhättebon Jonas Söderberg går igenom.
– Luffar-Lasse har blivit som en attraktion på Överby så det vore en kul grej, säger han.

ANNONS
|

Katten Lasse, även känd som Luffar-Lasse är den rödhåriga katten som dagligen brukar promenera mellan hemmet i Björndalen till Överby. I Trollhättan har han blivit lite av en lokalkändis efter att fler och fler uppmärksammat hans turer.

Trollhättebon Jonas Söderberg har följt Lasse i ett par veckor. Men efter att en kvinna i Facebook-gruppen Luffar-Lasse hade föreslagit att katten borde få en staty på Överby, kom han på idén om att cirkulationsplatsen vid Jureskog/Eko borde döpas efter Lasse.

– Mig veterligen är rondellen inte namngiven. Så det vore kul att sätta ett namn efter en av stadens kända profiler. Vi har ju Erik Karlssons rondellen vid Innovatum. Och Luffar-Lasse har blivit lite av en attraktion på Överby, han hänger ju i trakterna. Det vore en kul grej, berättar Jonas Söderberg.

ANNONS

”Luffar-Lasses rondell”

”Luffar-Lasses rondell”, är namnförslaget som Jonas Söderberg har skickat in till Samhällsbyggnadsförvaltningen i Trollhättan. Och det är flera som har följt i Jonas spår. Lasses ägare Elin Karlsson berättar att hon har hört flera personer som nu tänkt skicka in förslaget till kommunen.

– Det hade varit jättehäftigt. Precis när han (Jonas Söderberg, reds.anm.) la upp inlägget så kollade jag var han låg och då låg han precis vid den rondellen, säger Elin Karlsson.

Den senaste tiden har Luffar-Lasse fått mer och mer uppmärksamhet. När Elin Karlsson för någon dag sedan skulle hämta hem Lasse från Överby stod det en hel folksamling kring katten.

– Han var som en sevärdhet. En kompis hade gått förbi Eko häromdagen och då stod en äldre man och berättade för andra om Lasse, säger hon.

LÄS MER:Katten Lasse promenerar till köpcentrumet – varje dag

LÄS MER:Katten Lasse är försvunnen

LÄS MER:Katten Lasse har hittat hem igen

ANNONS