Elisabeth Ohlson (tidigare Wallin) är en av Högskolan Västs två nya hedersdoktorer.
Elisabeth Ohlson (tidigare Wallin) är en av Högskolan Västs två nya hedersdoktorer. Bild: Elisabeth Ohlson

Elisabeth Ohlson en av två nya hedersdoktorer

Högskolan Västs två nya hedersdoktorer heter Elisabeth Ohlson och Hanne Smidt Södergård. De kan nu sälla sig till skaran som hyllas för den betydelse de har eller har haft för högskolan.

ANNONS
|

Elisabeth Ohlson (tidigare Wallin) är konstnär, fotograf och teaterregissör, kanske mest känd för sin kontroversiella utställning Ecce homo där tolv fotografier av bibliska motiv skildrades genom homo- och transsexuella modeller och miljöer.

I ett pressmeddelande skriver högskolan följande:

”Genom sin konstnärliga gärning har Elisabeth Ohlson starkt bidragit till att studenter från Högskolan Väst i sina kommande professioner har en normkritisk medvetenhet och ett normkritiskt förhållningssätt.”

Elisabeth Ohlson säger själv följande i samma pressmeddelande:

”Att utses till hedersdoktor på Högskolan Väst är inte bara en ära för mig utan en signal till alla som lever i utanförskap att normer kan förändras.”

ANNONS

Avgörande insatser sedan 2015

Hanne Smidt Södergård har samarbetat med Högskolan Väst sedan 2015, där hon bidragit med utveckling och strategiskt framtidsarbete för skolan.

”Hanne Smidt Södergård har ... bidragit till lärande inom Högskolan Väst på viktiga nyckelområden som: breddad rekrytering/breddat deltagande, validering/bedömning av reell kompetens, utvärdering/kvalitetssäkring gällande utbildningar och processer för strategiska partnerskap”, skriver högskolan själva i sitt pressmeddelande.

Södergård själv om utmärkelsen:

”Jag blev mycket positivt överraskad när rektor ringde och frågade om jag ville acceptera att bli hedersdoktor på Högskolan Väst, och jag tackade naturligtvis för den stora äran.”

En ceremoni kommer hållas på Högskolan Väst den 11 november 2022.

ANNONS