Ännu en hemtjänstbil kvaddades i Trollhättan: ”Är ångerfull”

I måndags körde en bil in i en mur och voltade i ett bostadsområde. Föraren är anställd inom hemtjänsten, den enhet som står bakom majoriteten av kommunens kvaddade bilar förra året.
– Det var en person med körkort så jag förväntar mig att han är trafiksäker, säger Maria Berntsson, verksamhetschef för hemtjänsten.

ANNONS
|

Vid 13-tiden på måndagen voltade en personbil och körde därefter in i en mur. Föraren, som är en man i 20-årsåldern, jobbar inom hemtjänsten och ska ha varit inom tjänst.

Än så länge har ingen formell utredning påbörjats, utan Maria Berntsson, verksamhetschef för hemtjänsten, ska inledningsvis ha förhört sig den anställdes välmående.

– Han mår bra men han är ångerfull.

Maria Berntsson berättar att de inom hemtjänsten inte har någon genomgång om hur bilarna fungerar, trots att det är ett känt fenomen att många bilar kvaddas inom hemtjänsten.

– Det var en person med körkort så jag förväntar mig att han är trafiksäker, säger hon.

ANNONS

Skadeanmälan för kvaddad kommunbil

Nästa vecka, när både chefer och mannen är på plats, kommer en skadeanmälan att upprättas. Föraren mår bra efter omständigheterna, bortsett från skrapsår, men ska stanna hemma fram till helgen då han förväntas att jobba.

I februari, skrev TTELA att omsorgsförvaltningen – och framförallt personal inom hemtjänsten – står bakom majoriteten av kommunens kvaddade bilar för 450 000 kronor under 2023 och fram till och med februari 2024.

Då nämnde Maria Berntsson att mer utbildning kanske behövs.

– I dag kan man upphandla så att man kan få in en person som kan ge tips på hur man kör på ett bra sätt. Som kan följa med ut och åka, tipsa om hur saker kunde gjorts smartare. Att man exempelvis får öva med att parkera i trånga utrymmen och liknande, sade Maria Berntsson.

Har ni infört någon utbildning än?

– Nej, det har vi inte gjort ännu. Det handlar om att vi har för lite pengar till det och att vi inte har hunnit hitta någon som kan följa med ut och ge körtips.

Enligt polisen tyder allt på att det har inträffat i låg hastighet. Därmed finns ingen misstanke om brott.

LÄS MER:Singelolycka i Skogshöjden – bil har kört in i mur

LÄS MER:Anställda på Trollhättans stad kvaddar bilar för 450 000

ANNONS