Misstänkt mordförsök – man gripen

Polisen grep en blodig man på Sädesbingen i Trollhättan sent på onsdagskvällen. En kvinna i 80-årsåldern är allvarligt skadad i en lägenhet. Polisen har säkrat misstänkt tillhygge.

ANNONS
|

Polisen larmades av flera inringare till Kronogården i Trollhättan efter signaler om att det försiggått våldsamhet i eller i anslutning till en bostad. En man i 25-årsåldern kunde gripas utomhus på Sädesbingen.

– Vi får larm 21.11 från kronogården om att det kan vara någon form av lägenhetsbråk, säger Christer Fuxborg, polisen presstalesperson i region väst.

Enligt vittnesuppgifter till TTELA hade mannen blod på sig och sprang utomhus. Polisen påträffade sedan en äldre kvinna skadad i en lägenhet.

Den misstänkte gärningsmannen och den skadade kvinnan är enligt polisen släkt.

Brottsoffret befinner sig just nu på sjukhus. Enligt Mikael Dessner, tjänsteman i beredskap vid NU-sjukvården, är skadeläget ”allvarligt men stabilt.”

ANNONS

– Patienten i fråga är kvar för fortsatt vård, säger Dessner under natten mot torsdag.

Misstänkt tillhygge

Under morgonen kunder polisens presstalesperson bekräfta att det använts någon form av tillhygge.

– Vi misstänker att det använts någon form av tillhygge. Vi har säkrat något fynd, vad vet jag inte i nuläget. Vi har hittat en kniv på köksbord, men den ska inte ha använts, säger Christer Fuxborg, presstalesperson.

En granne som TTELA pratat med på plats berättar vid 00.30-tiden att läget var lugnt i området.

– Polisen har nyligen åkt härifrån, säger en person som sett händelsen till reporter Joachim Flodin.

Vad som föranlett det misstänkta mordförsöket är i nuläget oklart.

Texten uppdateras.

ANNONS