Träningsprofilen Elin Kjos är död

För tre år sedan diagnosticerades träningsprofilen Elin Kjos med obotlig lungcancer, vilket fick henne och tvillingsystern Ida att starta en av Sveriges största hälsopoddar.
Nu har Elin Kjos dött.

ANNONS
|

”Igår kväll somnade vår älskade Elin in till tonerna av Eva Cassidy. Sjukdomen eskalerade snabbt i slutskedet och kroppen orkade inte mer”, skriver familjen på hennes Instagram.

”De sista dygnen gick lugnt till och hon var hållen av familjen. Vi älskar henne evinnerligt och saknaden är bottenlös.”

Elin Kjos blev 35 år gammal.

Startade träningsblogg efter cancerbeskedet

Det var under våren 2020 som Elin Kjos diagnosticerades med en obotlig form av lungcancer. Hon hade då gått länge med en hosta som inte gav med sig, men trodde att det bara var en inflammation. I samband med cancerbeskedet sa läkarna att hon bara hade ett knappt ett halvår kvar att leva.

ANNONS

Men Elin skulle visa sig trotsa det beskedet. Två år senare startade hon en hälsoblogg med sin syster där de pratat om allt mellan himmel och jord. Elin har även öppet delat med sig på Instagram om sin resa, sina känslor, behandlingar och hur hon tränar för att orka.

ANNONS