Här är bilarnas hetaste smeknamn

Var femte svensk är så pass fäst vid sin bil att den fått ett smeknamn, enligt en ny undersökning. Kolla in topp fem-listan över de populäraste bilnamnen i bildgalleriet ovan!

ANNONS
|

Kärt barn har många namn. Så även våra bilar. Enligt undersökningen som gjorts på uppdrag av företaget Circle K namnger en femtedel av svenskarna sina bilar, ofta med personnamn eller namn kopplade till registreringsskylten.

Bland de tillfrågade är Pärlan (26 procent) och Bettan (17 procent) de hetaste kandidaterna till bilnamn.

Undersökningen visar även på fler dimensioner av våra relationer till bilarna. En fjärdedel av de tillfrågade pratar med bilen. Främst är det kvinnor som upplever att bilen är en bra samtalspartner. Det huvudsakliga samtalsämnet som avhandlas uppges vara trafiken (52 procent).

– Vi som drivmedelsaktör arbetar ständigt med att utveckla våra produkter för att bilen ska må så bra som möjligt. Det är superkul att så många svenskar döper sina bilar och pratar med dem, säger Jenni Alterling, Senior Fuel Product Manager på Circle K, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Men de fyrhjuliga vännerna har också en förmåga att framkalla svallande känslor av olika karaktär. Enligt undersökningen är frihet överlägset den känsla som flest förknippar med bilen, följt av kärlek, tacksamhet, nervositet och irritation.

ANNONS