Slottet i Västerlanda har för tredje gången vunnit titeln Årets Slottshotell
Slottet i Västerlanda har för tredje gången vunnit titeln Årets Slottshotell Bild: STEFAN BENNHAGE

Thorskogs slott är Årets Slottshotell - för tredje gången

Anrika Thorskogs slott har blivit framröstat till Årets Slottshotell. Det är inte första gången slottet i Västerlanda tar hem titeln - de lyckades med detsamma både 2019 och 2022.
– Vi är så glada och stolta, säger hotellchef Desirée Andersson

ANNONS
|

Priset Årets Slottshotell instiftades 2013 av sajten HotelSpecials.se och vinnaren utses genom röstning. Arrangören beskriver själva som en kontrast mot andra branschpriser med målet att låta hotellgästerna själva komma till tals.

Hotellchef Desirée Andersson tror att det är atmosfären som får Thorskogs slott att sticka ut bland övriga 36 slott som medverkade.

– Det är ett levande slott vi har och vill att det ska kännas som att man kommer hem till oss. I vissa slott kan miljön vara mer stel, man vet inte om man vågar sitta i soffan eller inte, säger hon.

Desirée Andersson, hotellchef, är stolt över utmärkelsen.
Desirée Andersson, hotellchef, är stolt över utmärkelsen. Bild: Pressbild

Från lyxig sommarbostad till bioduken

Thorskogs slott byggdes år 1892, och under stora delar av 1900-talet användes slottet som privatbostad. I slutet av 1980-talet började den hotell- och konferensverksamhet man känner igen växa fram, och de nuvarande ägarna tog över driften av slottet 2015.

ANNONS

Slottet har genom åren gått att se på både film och tv. Under åren 2009 och 2010 agerade slottet inspelningsplats för SVT:s succéprogram Stjärnorna på slottet. Även filmerna om Nelly Rapp och musikalfilmen En del av mitt hjärta är delvis inspelade på platsen.

Bröllopssäsongen i full gång

För personalen på Thorskogs slott står högsäsongen för dörren. Desirée Andersson berättar att de har inbokade bröllop varje helg fram till mitten av oktober, men att de är väl rustade för en hektisk sommar.

– Det är extremt stor efterfrågan, men vi har en fast personalstab som kan slottet och är bra på vad de gör, säger hon.

ANNONS