Rolf Carlsson med barnbarnet John och hunden Lova i den frodiga växtligheten på Götaslättens bullervall. "Bedrövligt vildvuxet", tycker Rolf Carlsson.
Rolf Carlsson med barnbarnet John och hunden Lova i den frodiga växtligheten på Götaslättens bullervall. "Bedrövligt vildvuxet", tycker Rolf Carlsson.

Otyglad växtkraft på Götaslätten

Från grässlänt till vildmark. De boende på Götaslätten är inte nöjda med skötseln av växtligheten på bullervallen. – Jag kom hem efter semestern och trodde inte mina ögon, säger Rolf Carlsson.

ANNONS
|

TTELA skrev i december förra året om stanken som uppstod på Götaslätten efter att Trafikverkets entreprenör spridit avloppsslam längs bullervallen. Nu har de boende där en annan orsak till missnöje. Växtligheten på bullervallen har till synes lämnats åt sitt öde. Resultatet har blivit ett täcke av högt ogräs och vita blommor som ger ett ovårdat intryck.

– Det är bedrövligt vildvuxet. Ingen har gjort något sedan långt före midsommar, säger Rolf Carlsson, en av de boende i området. – Man har slängt ut några träd och sedan inte brytt sig. Här växer inget annat än ogräs.

Han påpekar att det innan den nya vägen byggdes fanns en gräsyta som klipptes på platsen. Det var också ett populärt ställe att rasta hundar på men på grund av det höga ogräset är det numera svårt att ta upp efter dem. – Man undrar vad det är för människor som planerar. De är ingenjörer med höga löner och så blir det så här. Det finns egentligen inte ord för det, säger Rolf Carlsson.

ANNONS

Anders Holm, teknisk chef i kommunen, instämmer till stor del i kritiken. – Trafikverket har låtit utföra arbeten med hjälp av sin entreprenör. De har garanterat åtgärder under fem år då de ska sköta grönytorna. Men det har inte fungerat riktigt, säger han. – Jag håller med om att det ser ovårdat ut. Jag ska försöka ta tag i projektledningen hos Trafikverket och påpeka vikten av att det sköts. Vi är inte nöjda, inte alls.

På Trafikverket håller man med om att man har ansvaret för skötseln av bullervallen. – Det ingår ett antal klippningar i skötselavtalet, säger Lars Preinfalk, Trafikverkets projektledare för sträckan mellan Göta och Torpabron.

Enligt Lars Preinfalk handlar det dock bara om en enda klippning per år. – Det är enligt standard. Men i år klipper vi fler gånger och vi har faktiskt några i området just nu (läs: i fredags eftermiddag). Det återstår att se om villaägarna vid Götaslätten blir mer tillfreds i fortsättningen

ANNONS