Mehdi Jamejam var utmattad men glad efter att ha vunnit kampen med monsterlaxen. Tålamod var segerreceptet enligt fiskaren själv.
Mehdi Jamejam var utmattad men glad efter att ha vunnit kampen med monsterlaxen. Tålamod var segerreceptet enligt fiskaren själv.

Mehdi drog upp tidernas största lax

Rekordaxen som landades av Mehdi Jamejam i Lilla Edet är den största någonsin. Jättefisken vägde hela 18,1 kg och var 122 centimeter lång.

ANNONS
|

– Nu blir det cigarr och champagne, sa den lycklige storfiskaren Mehdi Jamejam.

Måndagen 23 september 2013 kommer för alltid att vara inskriven i SKF Laxens rullor. Då fångades nämligen den allra största lax som tagits på spö i Lilla Edet.

– Tio över elva small det till. Jag trodde först att sänket hade fastnat i botten. Det kändes för tungt, säger rekordfiskaren Mehdi Jamejam.

Snart visade det sig verkligen vara en fisk på kroken. Men fortfarande var motståndet helt annat än normalt så nu gissade Mehdi Jamejam på att kroken fastnat i stjärten på fisken. Till slut stod det dock klart att kroken satt där den skulle och att det anmärkningsvärda bestod i fiskens gigantiska storlek.

ANNONS

– Det blev att kriga fram och tillbaks. Det tog nog tjugo minuter. I slutet var den ganska medgörlig.

Var du inte någon gång rädd att tappa den?

– Hela tiden, säger Mehdi med ett stort leende.

Med lite assistans av en annan person landade Mehdi superfirren. När det var dags för invägning visade det sig att det gamla laxrekordet från 1980-talet på 17,8 kg slagits. Mehdi Jamejams fångst vägde hela 18,1 kg, vilket enligt rekordmannen själv kunde varit ännu lite mer om fisken inte förlorat mycket blod. Längden var 122 centimeter.

ANNONS