Att vänta för länge men att lämna in något man hittat till polisen kan vara brottsligt.
Att vänta för länge men att lämna in något man hittat till polisen kan vara brottsligt. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Kvinna tog femhundring – tvingades böta 13 800 kronor

Efter att en kvinna tagit en femhundrakronorssedel från en bankomat lyckades polisen identifiera henne nästan två månader senare. Kvinnan tvingas nu betala strafföreläggande på närmare 14 000 kronor, för att hon inte lämnade in sedeln till polisen, rapporterar SVT Jönköping.

ANNONS
|

Det var i mars som en kvinna från Jönköping såg att en person hade glömt kvar en femhundrakronorssedel i en bankomat. Kvinnan tog då med sig sedeln och gick därifrån, men med hjälp av övervakningskameror lyckades polisen i mitten av maj identifiera henne. Något SVT Jönköping rapporterat om.

På grund av att kvinnan inte omedelbart lämnade in sedeln till polisen efter att hon hittat den gjorde hon sig skyldig till fyndförseelse och fick strafföreläggande på 30 dagsböter – en summa som uppgick till 13 800 kronor.

– Om man hittar något som ska betraktas som hittegods ska man så snabbt som möjligt lämna in det till polisen, och jag menar att det gått längre tid än ”så snart som möjligt”, säger Anna Christensson, åklagare på åklagarkammaren i Jönköping till SVT.

ANNONS
ANNONS