En banan med ett budskap

Ett julklapps-Diggiloo mellanlandade i Arena Älvhögsborg i går kväll. Turnerande julshowen "Familjens julkalas" fick de 1 100 i publiken att hoppa.

ANNONS
|

"Familjens julkalas" tar över de västsvenska konsertlokalerna för tredje året. Med underhållare som Jessica Andersson, Christer Björkman, Sean Banan, Timotej, Nassim Al Fakir och Johanna Beijbom kan det liksom inte bli fel.

Och bredden var det inget fel på. Om Sean Banans "Skaka rumpa" var den ena ytterligheten så var Jessica Anderssons "O, helga natt" den andra. Något för alla smaker således.

Jessica Andersson inledde med "Rocking around the christmas tree" och "All I want for christmas is you". Proffsig och säker verkade hon glad över att uppträda på hemmaplan.

Christer Björkman i svart glittrig frack följde upp med Lennons klassiker Happy Xmas (War is over) och skötte mellansnacket till publikens applåder när han tyckte att julgranen i vardagsrummet lika gärna bytas ut mot en lagom pyntad Babsan.

ANNONS

Nassim Al Fakir, barnens favorit, fick igång publiken på allvar. Ett fartigt charmtroll som studsade som en gummiboll över scenen och lyckades få hela publiken att hoppa i takt.

I årets turné tar Johanna Beijbom det stora steget in i strålkastarljuset. Hon körade bakom Loreen under Melodifestivalen och har tio års rutin från artistlivet, men oftast i bakgrunden. Och hon levererar med en pipa som är gjord för de större sammanhangen.

Lite lugnare blev det när rödklädda Timotejer tog över, deras svensktextade Auld Lang Syne bäddade för Jessica Andersson och kören Björnligan i mäktiga "O, helga natt". Och med ett band som rörde sig smidigt mellan känsligt och tungt under julklassikern var inte gåshuden långt borta.

Och så Sean Banan, den yngre publikens okrönte king. Lika snabbfotad som snabbkäftad och med en rejäl glimt i ögat fick han ungarna att jubla och till och med en och annan pappa att dra på munnen.

Och hans budskap till barnen var lika mycket en uppmaning till deras föräldrar "Var er själva, alla kan vara kung av Sverige på sitt eget sätt".

ANNONS