Tycker våra valda politiker som folket?

Replik
Svar på ”Coronasmittan avslöjar globaliseringens nackdelar”, 20 mars.

ANNONS
|

Stort tack för din insändare om globaliseringens nackdelar. Enligt grund­lagen: ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket” men tycker våra valda politiker som folket? Fram till att S och Ingvar Karlsson tvärvände i frågan om EU-inträde var läget osäkert då endast dåvarande FP och M var positiva till EU. Vid folkomröstningen 1994 var V, MP starkt emot och för partierna S, C och KD var partierna splittrade och röstade åt båda hållen.

EU-valet 1994 blev en knapp vinst för EU-inträde 52 procent där folket lovades frihandel, samarbete, fred och frihet, inga pass, lättare för ungdomar att resa och studera samt att en gemensam valuta, euron skulle det röstas om senare. De mest positiva partierna för EU är idag L, MP och C. Angående C:s kovändning är det inte konstigt då Anne Lööf idag är medlem i den globala miljardärsklubben Tri laterala kommissionen där historiekunskapen ingenting betyder för en sann globalist. Vad fick vi? Monstruös byråkrati, oenighet om migration och globalisering, hundratals miljarder i jordbruks och investeringsstöd vilket blivit otroligt dyrt för Sverige som nettobetalare till EU.

ANNONS

Liberalerna Sveriges mest EU-positiva parti säger att utan medlemskap i EU betyder ofrihet och att Sverige avskärmas från omvärlden vilket knappast kan appliceras på Norge och Schweiz. EU-vännerna Tyskland, Polen och Tjeckien stoppar exporten av sjukvårds- materiel och enligt socialminister Lena Hallengren beror bristen på sjukvårds­materiel i Sverige att exportrestriktioner råder vid leveranser trots att de sedan lång tid tillbaka var beställda och betalda? Solidariteten i EU-gemenskapen vart tog den vägen? Varför är vi medlem i EU när man inte ens kan komma överens om en EU-enhetligt hantering av coronaviruset. Tron att EU:s inre marknad ska fungera som vanligt i en kris i visade sig vara naiv.

Våra föräldrar och vi äldre löntagare som byggt Sverige har liksom jag blivit grundlurade att rösta för ett EU-inträde. Varför är nationalstaten Sverige just nu så betydelsefull för våra politiker som nu mitt under brinnande coronakris? Vid tidigare kriser i EU som flyktingvågen och eurokrisen har det stått kristallklart för oss vanliga löntagare att de flesta regeringar i de 27 kvarvarande EU-länderna i EU prioriterar den egna nationens intressen framför europeisk solidaritet. Det står nu definitivt helt klart för varje medborgare i Sverige förutom kanske ”den svenska flaggaregering” som nu styr (var är EU flaggan?) att Sverige måste förbättra försörjningen av läkemedel och sjukvårdsvaror inom landet med inhemsk produktion och definitivt inte lita på EU och Kina och de globala storföretagen.

ANNONS

Pensionär

ANNONS